Valem

Lempinimi: Vake, Vaksu
Sukupuoli: ruuna
Rotu: eestinhevonen
Syntynyt: 10.3.2003, Viro
Säkäkorkeus: 147,5 cm
Väri: punarautias, tähtipiirto ja pilkku
Isä: Vigur
Emä: Rangi
Emänisä: Rosett

Aloin ratsastaa Vakella kesäkuussa 2014, ja siitä lähtien olen ollut sen satulassa yleensä 2-3 kertaa viikossa. Treenaamme ratsastuskoulun puitteissa, mutta osallistumme lähes joka viikko ulkopuolisten valmentajien tunneille (esteillä Pia Lidström ja koulussa Artsi Heino), sekä käymme aina mahdollisuuksien mukaan kisoissa myös kotipihan ulkopuolella.

Vake on todella kiltti ja luotettava poni sekä turvallinen kaikissa tilanteissa, joten sen kanssa on mukava tehdä ihan mitä vaan. Esteillä Vake on parhaimmillaan, sillä se hyppää oikein mielellään ja on kokenut kisaponi. Kapasiteetti ei ole suuren suuri, mutta sydäntä siitäkin edestä. Kilpailemme pääasiassa 80 sentin luokissa. 2015-2016 aikana starttasimme myös muutaman 90 sentin luokan, ja niiltäkin radoilta Vake tuli aina maaliin parhaimmillaan puhtaallakin suorituksella, mutta koska se alkoi tällä tasolla joutua vaikeuksiin etenkin sarjoilla, katsottiin ponia kohtaan reiluimmaksi jättää näin isot kisaradat pois suunnitelmista.

Koulupuolella olemme ratsukkona kehittyneet pikkuhiljaa eteenpäin erityisesti Artsin valmennusten ansiosta. Liikkeiltään Vake on vaatimaton ja eteenpäinpyrkimystäkään ei oikein tahdo kouluradoille riittää. Silti sen kanssa on ollut palkitsevaa työskennellä, kun on saanut huomata, että näin vaatimattomastakin ratsusta voi omalla työllä saada aina enemmän irti. Onnistumisen elämyksiä ja oppimisen riemua Vake on siis tarjonnut myös sileän treenien osalta.

Yli kahden vuoden yhteistyön aikana Vake on tullut minulle tutummaksi kuin mikään muu hevonen koskaan aikaisemmin, ja siihen on muodostunut aivan erilainen suhde kuin tavalliseen tuntihevoseen. Eihän siitä ole raskinut luopua, vaikkei kilpailutasoissa päästäkään enää yhtään ylöspäin. Tärkeintä on mukava ja monipuolinen harrastaminen kivan hevosystävän kanssa.

© Pipu Arvola-Siltakoski.

© Eeva Kuure
© Ella Karjalainen
© Annu Kuure
© Mia Mäki-Maunus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti