keskiviikko 21. elokuuta 2013

Pirteästi puomeja ja kavaletteja

Lisää puomeja! Usein puomitunnit mieltää jotenkin tylsiksi mutta tänään oli kyllä hauskaa. Menin Eetulla, jolla oli tänään puomeilla ihanan innokas asenne.

Eetu vaikuttaisi kesäloman jäljiltä olevan jotenkin rennompi ja notkeampi, sillä tälläkin kertaa se rentoutui ja venytti kaulaa pyöreäksi heti alkuverryttelyssä. Ravattiin puomien yli ja vaikka alkuun Eetu vähän tikkasi lyhyttä askelta puomin eteen alkoi se pikkuhiljaa venyttää ravia ja ylittää puomit rennommin liikkuen. Melko pian jatkettiin laukassa kevyessä istunnassa koko kenttää ympäri ja ylitettiin maneesipäädyssä kaarevalla tiellä pientä kavalettia. Varsinkin kavaletille tullessa Eetua sai hieman pidätellä, ja aluksi askeleet kaarteessa tulivat vähän "sutien" kuten ope asian ilmaisi. Pari viimeistä kierrosta tultiin malttavaisemmin mutta kuitenkin reippaasti edeten jolloin laukassa säilyi hyvä rytmi koko tehtävän ajan.

Seuraava tehtävä oli kahden puomin suora linja 21 metrin välillä ja kuudella askeleella. Eetu meinasi vähän liikaakin kiihdytellä puomeja kohti, mutta kuunteli kyllä pidätteitä. Kuusi askelta tuli väliin aika sujuvasti. Toisella kierroksella vaan sekosin laskuissa kun ekalle puomille ei askel ihan sopinut ja yhteisellä sopimuksella ponkaistiin kaukaa yli. Keskittymisen herpaantuessa ponnituspaikan etsintään laskin lahjakkaasti myös puomin ylityksen yhdeksi askeleeksi. Sitä se on kun ei osaa tehdä kahta asiaa yhtä aikaa.

Seuraavaksi hypättiin kentän keskellä olevaa pikkukavalettia vinolla tiellä vasemmasta oikeaan laukkaan vaihtaen. En ihan jaksanut uskoa laukan vaihtumiseen tähän Eetun hankalaan suuntaan, mutta niin vain se vipsautti sievän vaihdon molemmilla hyppykierroksilla. En voi sanoa ehtineeni juuri ohjalla johtamaan, mutta Eetu oli tehtävän ideasta hyvin perillä. Poni oli niin täpinöissään menossa että nauratti sekä minua että opea.

Anne ehti taas piirrustaa radan.
Lopuksi tultiin kaksi puomi- ja kavalettirataa. Ensimmäinen rata oli lyhyempi sisältäen vain kuusi ensimmäistä puomia/kavalettia. Aloitimme kaarevan tien kavaletilla vähän kaukaa loikaten, ja seuraavassa kaarteessa könöilin kovasti etunojassa. Kakkoskavaletille tuli aika nappisuoritus ja taas onnistunut vaihto oikeaan laukkaan, jes! Suora linja hurahti ongelmitta mutta kaarevalle 21 metrin linjalle vitoselta kutoselle tuli töpeksintää. Askel sopi vitoselle vähän huonosti, joten Eetu tikkasi lyhyemmän viimeisen askeleen ja siinä hötäkässä jäi laukka vaihtumatta. Kaarre posoteltiin liian kovaa niin että 21 metrin matka kävi kuudella askeleella lyhyeksi ja taas otettiin pikkuaskel puomin eteen.

Toisella kierroksella tultiin pidempi kahdeksan puomin rata, ja nyt päätin keskittyä etenkin kaarevaan linjaan huolellisemmin. Alkurata oli varsin sujuva, ponnistuspaikat sopivat ja laukanvaihto kakkoskavaletilla onnistui jälleen. Ope varoitteli puristamasta polvilla satulaan. Vitoselle askel oli jälleen osumassa huonosti, mutta olimme molemmat niin vauhtivaihteella että eteenratsastus ja venytys kaukaa oli itsestäänselvä valinta. Pitkässä harppauksessa Eetu ehti vaihtaa laukankin vasemmaksi. Puomin jälkeen oltiin liian isossa laukassa, mutta ehdin ottaa kiinni niin että loppujen lopuksi päästiin kuudella askeleella hyvään paikkaan kutospuomille. Seiskalla tuli sellainen pieni virhe että keikautin hypyssä painoa vasemmalle, ja Eetu vaihtoi vain etujalat oikeaan laukkaan. Takajalat kuitenkin seurasivat vaihtoon sujuvasti heti kavaletin jälkeen, joten ihan sulavasti pääsimme etenemään vielä viimeiselle kavaletille ja nätisti sen yli. Tämä rata oli kokonaisuudessan jo varsin kelpo suoritus.

Kivaa ja vaivatonta oli meno tänään, ja näistä lähtökohdista on mukava lähteä Eetun kanssa pitkästä aikaa hyppäämään. Tällä hetkellä kasikympin kisarata Eetulla ei juurikaan huoleta, vaan tuntuu että Eetun kanssahan me voidaan hypätä mitä vaan. Katsotaan muuttuuko ääni kellossa sitten kun puomit nousevatkin kunnolla irti maasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti