lauantai 9. kesäkuuta 2012

Kisatilastot vuosilta 1995-2002

Sainpa vihdoin naputeltua sähköiseen muotoon koko kisahistoriikkini ratsastusharrastukseni ensimmäiseltä kierrokselta. Onneksi jaksoin aikanaan tunnollisesti kirjata kaikki kisatiedot ruutupaperitaulukkoon, sieltä ne oli helposti siirrettävissä Exceliin. Koko taulukko löytyy nyt täältä:

Kisatulokset 1995-2002 (Google spreadsheet)

Aika hurjaa oli huomata että kisastartteja ehti noina vuosina kertyä kaikkiaan 125. On sitä tullut rata jos toinenkin hinkutettua läpi. Estepuolella startteja tuli 64 ja koulupuolella 61, joten aika tasan menee kisailut lajien välillä. Aluetasolla startteja on 75, seuratasolla 29 ja harjoituskisoissa 21. Ennen vanhaanhan aluetasolle pääsi kisaamaan kuka vain, aluelupajärjestelmää ei tainnut esim. 1997 vielä olla olemassakaan ja sitten kun luvat tuli käyttöön lupa myönnettiin jokaiselle joka osallistui tunnin mittaiselle sääntökurssille. Niinpä sitten pikkutytöt puksutti tyytyväisenä aluekisoissa HeB:tä vaikka alla oli hädin tuskin hyväksytty tulos seuratason HeC:stä. Toki myös aluekisoissa oli tuolloin helpompia luokkia, alarajoja ei tainnut olla vaan myös helppo C ja 60 cm voitiin järjestää alueluokkana.

Lisäksi tulostilastoista nähdään että olen aina ollut jokseenkin surkea kouluratsastajana: 60%:iin yltäviä tuloksia löytyy vain kolme! Sen sijaan alle 50% tuloksia on peräti kymmenen kappaletta. Sijoituksia löytyy 27 (aluetasolta 15) eli noin joka viidennestä startista tuli ruusuke. Koulupuolelta sijoituksia on 7 (aluetasolta 3) ja esteiltä 20 (aluetasolta 12). Estepuolelta tuli kolmeen kertaan seuranmestaruuspronssia ja kerran aluemestaruuspronssi. Koulupuolen mitalit jäivät yhteen seuranmestaruushopeaan.

Hylkyjä on vain 4 kappaletta, joten ei hullumpaa sen suhteen. Toki tuolloin kisattiin vielä säännöillä joiden mukaan vasta kolmannesta kiellosta hylättiin, kun taas ensimmäisestä kiellosta tuli 3 virhepistettä ja toisesta 6 virhepistettä. Vain yksi hylky kautta aikain tuli satulasta putoamisen vuoksi, joten aika apina olen ollut kyydissä roikkumaan ottaen huomioon että estestartteja on noinkin paljon.

Enkä muuten suotta tituleeraa itseäni poniratsastajaksi, sillä 125 startista vain neljä on ratsastettu hevoskokoisella ratsulla - Samantha II (149 cm) 1 startti, Diiva 2 starttia ja Nero 1 startti. Muutoin kisasin aina poneilla ja ponikokoisilla suokkiputeilla.

Kisaratsut Sukupostissa:
V.M. Vikkeri
Kate Girl (ei kuvaa)
Alexander
Samantha II (ei kuvaa)
Ruskelan Dundee
S.V. Sunday Girl
Apache II
Pirtelö
Japatso
Kilroy
Baronet
Korholan Lumimarja
Wind
Sandy Lou
Korholan Usva
Hornet
Béla
Diiva

1 kommentti:

  1. Aaws, tuttuja heppoja Siilistä sulla ollut kisaratsuina! Itse aloitin 7-vuotiaana samalla tallilla ratsastamisen ja 2 vuotta kävin siellä, kunnes siirryin Peikkometsään :)

    VastaaPoista