maanantai 2. huhtikuuta 2012

Flunssa sucks

Niinpä siinä sitten kävi että kun soutamisen ja huopaamisen jälkeen sain niihin estekisoihin ilmoittauduttua ja olin sinne lopulta ihan intopiukeana menossa niin en lopulta starttiin asti päässytkään kun kevätflunssa iski juuri pahimmalla mahdollisella hetkellä. Lauantai-iltapäivänä Loren satulassa koulutunnilla pomppiessani (tunnista blogipostaus tulossa kunhan sen ehdin kirjoittaa) alkoi vähän nenää kutittaa ja illalla tuntui pahaenteisesti siltä kuin räkätauti olisi hiipimässä päälle. Nenähuuhtelu ja sinkkitabletit eivät enää tilannetta pelastaneet vaan sunnuntaiaamuna sitten heräsin ihan kunnon räkätaudissa ja katsoin parhaimmaksi jättää ratsastamatta. Periaatteeni on että flunssassa ei urheilla, ja ratsastuskin ON urheilua - hyvin on jäänyt mieleen se kun ollesani noin 12-vuotias silloinen ratsastuksenopettajani kertoi varoittavan esimerkin nuoresta kouluratsastajasta joka flunssaisena veti valmennustunnin läpi hevosensa kanssa ja seuraavana yönä menehtyi sydänlihastulehdukseen. Vaikkakin ohimenevä ja periaatteessa harmiton tauti niin flunssa osaa kyllä olla äärimmäisen v*ttumainen (pardon my language) kun tulee aina pilaamaan suunnitellut kivat jutut ja estää urheiluharrastukset pariksikin viikoksi ellei joskus jopa pidempäänkin. No, parhaillaan tätä kirjoittelen Lontoosta missä osallistun Proteins&Vaccines -kongressiin, joten ehkäpä minäkin olen omalta pieneltä osaltani vaikuttamassa siihen että jonakin päivänä ihmisten ei enää tarvitse sairastua paitsi syöpään ja Alzheimerin tautiin niin ei myöskään flunssaan.

Kovasti kyllä harmitti kisojen väliinjäänti, tosin positiivista oli että kun minä jouduin perumaan pääsi minulle arvotulla ratsulla eli Potterilla sitten starttaamaan siltä alunperin arvonnassa pois tipahtanut Anne ja vieläpä hyvällä menestyksellä. Nyt täytyy vaan yrittää parantua kahden viikon päästä järjestettäviin koulukisoihin, ja onhan sitä vielä yhdet estekisatkin tulossa kevään mittaan. Ja ei kai tässä harrastuksessa niiden kisojen pitänyt olla minulle enää niin tärkeässä asemassa...

2 kommenttia:

  1. Moi! Tuo on tiiäkkö aivan oikea asenne tuo flunssan pois sairastaminen. Mulle kävi toissavuonna niin, että flunssaisena tein (vain) istumatöitä päivän, niin juuri tuo sydänlihastulehdus oli palkkana ja monen viikon lepo. Stressiä oli toki tuolloin päällä, mutta enpä ois ikinä arvannu että niin vähästä voi tulla niin huono olo..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ja vaikka ei ihan sydänlihastulehdusta tulisikaan niin parempi on joka tapauksessa ottaa viikko täyslepoa heti alkuun kuin yrittää puolikuntoisena vain paahtaa menemään ja kituutella sen seurauksena pidempään flunssan kourissa.

      Poista