lauantai 12. joulukuuta 2015

Helppoa ja hauskaa

Lauantaina ehdittiin ottaa Tuutin kanssa vähän hyppyjä ennen seuraavan päivän kisoja, eli pääsin kokeilemaan miten estehommat tämän ponin kanssa sujuu. Olimme kolmen ratsukon estetunnilla, jossa hypeltiin maltillisesti kavalettikorkuisia tehtäviä ja lopuksi vähän kisakorkeuttakin eli 70 senttiä. Tuutti oli ollut jo aikaisemmin päivällä tunnilla, ja tämä näkyi ehkä siinä että se vaikutti aluksi tahmeammalta kuin viime kerralla. Päädyinkin laittamaan kannukset jalkaan, mikä sai Tuutin reipastumaan heti. Kun alettiin hyppelemään poni heräsi kyllä oikein mukavasti.

Ensimmäiset pienet hypyt lävistäjillä menivät sujuvasti, ja Tuutti vaihteli itsekseen laukat esteen jälkeen jos ei vielä hypyssä vaihtunut. Menimme sitten noin 20 metrin suoraa linjaa okserilta pystylle ja toisin päin. Tuutille tavoiteltava askelmäärä tälle etäisyydelle oli kuusi laukkaa, mikä onnistuikin helposti siinä vaiheessa kun esteet olivat lähes maan tasalla. Kun puomit nousivat 70 senttiin asti alkoi väli käydä ahtaammaksi, ja samalla Tuutti myös innostui laukkaamaan kovemmalla imulla. Kertaalleen Tuutti hupsahtikin linjan vahingossa viidellä askeleella. Okserille tuli silloin isompi loikka kaukaa, mutta onneksi Tuutilla oli niin helpot hypyt että tällaisessa yllätysloikassa ei ollut vaikeuksia olla mukana.

Lopuksi hyppäsimme kuuden esteen mittaista rataa, jossa oli äskeinen suora linja, pari lävistäjäestettä ja kaareva linja. Ensin menimme radan miniesteillä ja sitten kisakorkeudessa. Miniesteillä rata meni tosi näppärästi, Tuutti vaihteli laukat ja liikkui mukavan sujuvasti eteen. 70 sentin radalle poni tuntui saavan vielä lisää imua esteille. Eipä meno tosin edes näyttänyt videolla niin reippaalta kuin tuntui, vaan tämä oli ehkä ennemminkin minimitempo kisarataa ajatellen. Hypyt tuppasivat menemään vähän lähelle estettä, eli en oikein ehtinyt valita mieluista ponnistuspaikkaa ja toisaalta en edes tohtinut ruveta Tuuttia päsmäröimään vaan annoin sen valita hyppypaikat itse. Kolmannelle ja viidennelle esteelle sain ratsastettua paikan vähän kauemmas ja näistä hypyistä tuli mukavan sujuvia. Tuutti teki taas näppärät laukanvaihdot lävistäjillä, ja olihan tämä kaiken kaikkiaan hyvin helpon oloista kurvailua.

Tuutti oli juuri niin mainio ja näppärä kuin osasin odottaa, ja kyllähän tällaisella kelpaa kisoihin lähteä. Tästä ei hyppääminen paljon helpommaksi enää muutu!


Noralle kiitos videosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti