keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Tahmeaa ja epätasaista

Keskiviikon tunnille ratsukseni sattui Elmo. Elmo on niin hyvä tyyppi että se on aina mukavaa saada tunnille. Tästä kerrasta vaan valitettavasti tuli sellainen ettei ponin kanssa ihan parasta yhteistyötä löytynyt, vaan jouduin palaamaan maan pinnalle (onneksi vain kuvainnollisesti) sen suhteen mitä ne omat ratsastustaitoni oikein ovatkaan. Kivaa kuitenkin oli se että Elmo oli saanut uuden satulan, joka vaikutti niin ponin kuin ratsastajankin kannalta vanhaa lättänäpenkkiä paremmalta.

Tänään keskityimme aivan perusjuttuihin eli volttien ja siirtymisten ratsastamiseen. Voltteja tuli yksi kullekin sivulle ja uralla tehtiin siirtymisiä askellajista toiseen. Aluksi teimme myös pysähdyksiä käynnistä sekä peruutuksia tavoitteena saada painoa siirtymään paremmin takaosalle. Elmo peruutti hieman nihkeästi ja vinoon, ja näin ei idea etuosan kevenemisestä ihan toteutunut kun poni jäi röhnöttämään lavoilleen. Ope ohjeistikin alusta alkaen ratsastamaan Elmoa edestä ylöspäin ja pitämään sen tarpeeksi lyhyenä. Keskeiseksi ongelmaksi jäi joka tapauksessa se ettei liikkumisessa ollut riittävää energiaa ja aktiivisuutta, ja näin ollen ei ollut mitään mitä olisi alkeellisestikaan voinut koota. Elmo oli edestä kovin epätasainen, ja etenkin harjoitusravissa koin vaikeuksia pitää tuntuman tasaisena ja vakaana. Volteilla lavat karkailivat milloin minnekin ja poni oli kaikkea muuta kuin kahden ohjan ja pohkeen välissä. Epätasaisuus- ja tuntumaongelmiinkin olisi parempi eteenpäinpyrkimys varmasti auttanut paljon. Olisinkin saanut paljon topakammin ratsastaa eteenpäin ja ottaa raipankin avuksi jotta Elmon olisi saanut hereille ja etenemisvaihteelle.

Laukkaa mentiin isommilla pääty-ympyröillä tehden laukannosto aina lyhyen sivun keskeltä harjoitusravista. Elmon nostot lähtivät vähän viiveellä ja ensin ravissa eteenpäin juosten, ja syytän tästä sitä etten onnistunut nostoissa pitämään istunnalla pakettia kasassa. Pari nostoa tuli tehtyä käynnistäkin, ja ne lähtivät kyllä ihan napakasti. Laukka sai Elmon vähän reipastumaan ja heräämään niin että pitkillä sivuilla ravatessa sillä oli jo ihan hyväkin energia, mutta laukkaa sai kyllä silti ratsastaa pohkeella aktiiviseksi. Vasemmassa laukassa poni liiraili kovasti ympyrältä ulos, ja ope kehotti olemaan ulkoapujen kanssa todella napakka. Ulko-ohjaa sai tuoda kaulaan kiinni ja pientä vasta-asetustakin kokeilin. Laukassakaan ei oikein löytynyt pyöreää ja tasaista muotoa, mutta joka tapauksessa laukassa pystyi ihan kohtuullisen hyvin istumaan. Kuten ope asian ilmaisi ei laukka ollut niin kovin kulmikasta kuin Elmolla on usein ollut, ja tämä oli mahdollisesti satulanvaihdon aikaansaama muutos.

Loppuraveissa Elmo liikkui paremmin kuin koko tunnin aikana tähän asti, eli eteni paremmin omalla moottorilla ja pysyi edestä tasaisempana.Vähän pyöreämmäksikin se haki matalaan muotoon, ja ravasi aika rennon oloisena. Vinous seurasi silti edelleen mukana, joten eipä tunnin aikana oltu päästy oikein mihinkään. Jäi jossain määrin turhautunut olo kun ei tänään homma Elmon kanssa tahtonut toimia. Paremminkin olen sillä mielestäni ratsastanut, enkä ole varma mikä mätti tänään. Ainakin olin turhan varovainen ja tehoton aktivoimaan liikettä eteenpäin alusta alkaen, ja koin hankaluuksia istunnan ja käsien vakauden suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti