torstai 26. toukokuuta 2016

Välipalaksi helpot hypyt

Tällä viikolla ei ollut varsinaista estevalmennusta, vaan menimme torstaina estetunnin oman open pitämänä. Vaken kanssa otimme tänään vain vähän ja pieniä hyppyjä, eli säästelimme tällä kertaa voimia viikonlopun kisoja varten.

Verryttelytehtävänä ylitimme kolmikaarisella kiemuralla kavaletteja laukkaa vaihtaen. Tuttua ja helppoa, joten tässä tehtävässä ei käytetty sen enempää aikaa. Seuraavaksi otimme verryttelyhyppyjä yksittäiselle pystylle ja okserille, ensin matalampana ja sitten noin 80-senttisenä. Vake virkistyi tässä vaiheessa liikkumaan mukavan innokkaasti, ja hypyt olivat pontevia. Pystyn noustua korkeammaksi toin ensin varmuuden vuoksi liian pohjaan, mutta kun vain pyysin Vakea hyppäämään vähän kauempaa niin tuli kivan sujuvia hyppyjä.

Seuraavaksi menimmekin jo lyhyen radan, jolla estekorkeus oli enimmäkseen noin 70 senttiä. Bonuksena mukana oli muuri, jota ei maneesikaudella ole nähty ollenkaan, joten se oli kiva hypätä pitkästä aikaa. Rata alkoi sujuvasti lävistäjäokserin ylityksellä, jonka jälkeen matka jatkui suoralle linjalle kavaletilta okserille. Tähän ohjeellinen askelmäärä oli kuusi, mikä toteutui Vakella mukavasti kun edettiin sujuvaa peruslaukkaa. Sitten ylitimme lävistäjällä yksittäisen pystyn, joka tuli keilattua alas hyvin kevyellä kosketuksella. Puolustuksena todettakoon, ettei puomi olisi näin pienestä pudonnut ellei esteellä olisi ollut hatarat ja risat tolpat. Lopuksi tulimme vielä pystyn ja muurin linjalle, jolle niin ikään haluttiin kuusi laukkaa. En kuitenkaan ollut hoksannut tämän linjan olevan vähän edellistä lyhyempi, joten posottelimme tässä vähän liian isolla laukalla. Viimeinen askel muurille kävi ahtaaksi, mutta näppärästi muuri ylittyi silti.

Meidän osaltamme hypyt sitten jo riittivätkin. Itse olisin tietysti hypännyt mielelläni lisää, mutta eipä sille ollut tällä erää todellista tarvetta vaan tänään Vake sai kevyemmän treenikerran vastapainoksi viime viikon vaativammalle estevalmennukselle. Vake toimi taas hyvin, laukka sujui mukavasti eteenpäin ja meno oli juuri niin helppoa kuin sen kuuluukin olla. Jostain syystä vaan esteitä kohti mennessä varmistelin valitsemaani ponnistuspaikkaa pienellä ylimääräisellä tuuppaamisella. Tuuppausvimma pois ja eleettömyyttä kehiin.


Videosta kiitos Lauralle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti