sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Iloisen reippaasti kavaletteja

Kisa-aamun jälkeen oli ohjelmassa vielä normaali sunnuntain vakiotunti, jolla tällä kertaa oli vuorossa puomi- ja kavalettitehtäviä. Ratsunani oli jälleen Elmo, joka oli mennyt puomeja jo edeltävällä tunnilla ja kenties tästä syystä tavallista reippaammalla päällä heti tunnin alusta alkaen.

Aloitettiin ravaamalla kaarevilla urilla minikavalettien yli. Elmolla oli tosiaan ihan kohtalaisen hyvä energia liikkumisessaan, ja näin ollen myös tasaista pyöreyttä löytyi mukavasti. Puomeja kohti vauhti saattoi hieman hiipua joten pohkeet sai pitää kiinni. Vasemmassa kierroksessa oli ulkolapa lähdössä vähän karkuun ympyröiltä, ja ope vinkkasikin että raipalla voi kevyesti koskettaa ulkolavalle muistuttamaan että etuosan kuuluu oikeasti kääntyä eikä liirailla omille teilleen.

Laukassa verryteltiin samoilla pikkukavaleteilla oikeaan kierrokseen. Kentän maneesipäädyssä ylitettiin pääty-ympyrällä kaksi kavalettia kahden laukka-askeleen välillä, ja toisessa päädyssä ratsastettiin kentän poikki puoliympyrällä ylittäen kaksi kavalettia neljän askeleen välillä. Elmo eteni laukassakin ihan mukavan aktiivisesti, ja jopa jonkinlaista säätövaraakin mahtoi olla sillä päästiin enimmäkseen ihan sopiviin ponnistuspaikkoihin. Neljän askeleen väli jäi helposti vähän pitkäksi, ja lähes joka kierroksella Elmo venytti jälkimmäisen kavaletin yli melko kaukaa. Näissä venytyksissä en onnistunut olemaan täysin sujuvasti mukana vaikkeivat ne yllätyksenä tulleetkaan (itse kannustin ponia lähtemään kaukaa). En saanut painoa pidettyä ihan tarpeeksi jalustimilla ja kantapäitä alhaalla, jolloin pidemmissä loikissa keikahdin helposti liikaa eteenpäin.

Seuraavaksi tultiin ratsukko kerrallaan tehtävää johon kuului vasemmassa laukassa pääty-ympyrällä kahden askeleen väli sekä pitkän sivun suuntaisesti kahden puomin suora linja viiden askeleen välillä. Ympyrällä sai taas tarkkailla ulkolapaa jottei Elmo liiraillut vaivihkaa oikealle. Suoralla linjalla viisi askelta onnistui aika luontevasti, mutta itse olin taas turhan paljon kenahtamassa kantapäät ylhäällä nenälleni. Tehtävää täydennettiin vielä lisäämällä alkuun neljän askeleen kaareva linja ja hurautettiin vielä pari kierrosta vasemmassa laukassa. Nyt tavoitteena oli lyhentää laukkaa sen verran että suoralle puomilijalle olisi mahtunut viiden sijaan kuusi askelta. Elmolla oli edelleen hyvä meininki päällä ja kaarevat neljän ja kahden askeleen välit sujuivat näppärästi. Lyhennysyritykseni jäivät aivan liian varovaisiksi ja niinpä mentiin suora linja edelleen viidellä askeleella. Kovin paljon en Elmoa tohtinut ottaa kiinni sillä seurauksena olisi oletettavasti ollut raville tippuminen.

Lopuksi vaihdettiin vielä tehtävän suunta päinvastaiseksi eli tultiin oikeassa kierroksessa aloittaen suoralta linjalta ja päättäen neljän askeleen kavaletteihin puoliympyrällä. Edelleenkään en saanut askelpituutta lyhennettyä ja niinpä tultiin suora linja viidellä askeleella, mutta open kanssa todettiin yksissä tuumin että pääasia että Elmo laukkaa nyt sujuvasti eteen ja lyhentäminen on sitten se seuraava askel jota ehditään kyllä hioa myöhemminkin.

Loppuraveissa Elmo liikkui todella kivasti ravaten hyvällä energialla kohti tuntumaa. Oikea pohjekin taisi olla nyt paremmin läpi ja lapojen suoruus parempi. Kunpa näin reippaan fiiliksen saisi Elmolle koulutunnillekin! Puomi- ja kavalettitehtävistä poni tuntuu selvästi tykkäävän, ja tällaisella innokkaalla Elmolla on älyttömän kiva mennä. Olisi kyllä nastaa päästä Elmon kanssa syksyn mittaan ihan hyppäämäänkin. Keväällä estehommat sujuivat meiltä aika nihkeästi, mutta nyt Elmon eteenpäinpyrkimys tuntuisi parantuneen ja jos samalla meiningillä päästään esteille niin johan siitä voisi jotain tullakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti