sunnuntai 24. elokuuta 2014

Maltilla maaliin

Nora tallensi ratapiirroksen, kiitos!
Kisaviikonloppu jatkui sunnuntaina O-Ri:n seuraestekisoilla. Ratsunani oli siis Eetu ja luokkana 70-80 cm arvostelulla 367.1. Etukäteen kyllä huolestutti kun keskiviikkona oli niin suuria vaikeuksia ja Eetu oli aivan omituisen epävarma. Poni oli kuitenkin saanut pitää ylimääräisen vapaapäivän eikä ollut keskiviikon jälkeen hypännyt enää lainkaan, joten elättelin toiveita että se ei muistaisi keskiviikon tapahtumia vaan olisi taas oma itsensä. Jännitystäni helpotti se että Eetu meni samassa luokassa ensin toisella ratsastajalla, ja kun näin että tämän kuskin kanssa Eetu hyppäsi täysin ongelmitta puhtaan radan niin huokaisin helpotuksesta aika syvään. Sen jälkeen ei oma suoritus enää pahemmin jännittänytkään. Koska Eetu oli ollut ensimmäisellä radallaan niin hyvä en tehnyt sillä kuin aivan minimiverryttelyn eli yhteensä kolme hyppyä pystyesteelle, ja varmuuden vuoksi kehuin sitä vuolaasti jokaisen hypyn jälkeen.

Tästä se lähtee. Este numero 1. © Noora Kela
Vaikka Eetu tuntuikin tänään varmalta omalta itseltään pidin kiinni suunnitelmastani ratsastaa kaikkea tuuppaamista ja ylimääräistä painetta välttäen, eli käytännössä lähdin radalle matkustamaan ponin kyydissä antaen sen päättää ponnistuspaikat ja edetä rauhallista tasaista laukkaa. Ensimmäinen este ylittyi oikein kauniisti, mutta toiselle mentiin ihan pohjaan. Normaalitilanteessa olisin ratsastanut pari viimeistä askelta eteen ja yrittänyt saada viimeisen pikkuaskeleen pois, mutta en halunnut nyt yhtään työntää estettä kohti vaan annoin Eetun tehdä omat ratkaisunsa. Kolmos- ja neloseste hypättiin hyvistä paikoista, ja viitosesteelle eli sarjalle päästiin myös hyvin sisään. Sarjaväli ei ollut pitkä, joten Eetu meni ihan sujuvasti yhdellä askeleella vaikkei tässä luokassa erikseen ponivälejä käytetty. Sarjan jälkeisessä kaarteessa tuli pieni kompastuminen, mutta ehdimme päästä tasapainoon ennen seuraavaa okseria. Ykkösvaiheen loput esteet ylittyivät nätisti ja puhtaasti, ja jatkoimme toiseen vaiheeseen.

© Noora Kela
Kakkosvaiheeseen olisi tehnyt mieli lisätä tempoa, mutta edelleenkään en halunnut ottaa riskiä että alkaisinkin vahingossa työntää Eetua eteenpäin niin että se vetäisi herneen nenään, joten köröttelimme samaa rauhallista vauhtia. Kympille tuli huonompi hyppy aivan pohjasta, mutta sain tältä esteeltä käännettyä nopeasti vasemmalle niin että oikaisimme esteiden välistä lyhyemmän tien. Sarjalle tultiin nyt niin pienellä hypyllä sisään että väli möngittiin kahdella askeleella, mutta möngittiin kuitenkin puhtaasti. Viimeinen suora linja oli hyvä ja sujuva, ja niin olimme maalissa puhtaalla radalla. Hienoa Eetu! Tämä ei ollut kaikkien aikojen paras ja sujuvin ratamme, mutta keskiviikon tapahtumien jälkeen oli pääasia että selvitimme radan ilman epäröinnin häivääkään.

Kuten arvelin ei aikamme riittänyt yhdestä oikaisusta huolimatta sijoituksiin, vaan olimme 12 startin luokassa sijalla 5 jääden ruusukkeesta noin kolme ja puoli sekuntia. Hyvä mieli jäi joka tapauksessa näistä kisoista kun täysin penkin alle menneen kenraaliharjoituksen jälkeen rata menikin lopulta ihan mukavasti. Tämä oli minulle myös aivan erinomaisen opettavainen ja hyvä harjoitus siinä kuinka ollaan ajamatta ja tuuppaamatta esteitä kohti ja lähestytään kaikessa rauhassa odottaen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti