sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Kevättä maastossa

Sunnuntaina lähdin Vakella maastoon Annen ja Noran kanssa. Muutamana edellisenä viikonloppuna jäivätkin maastoilut muiden menojen takia väliin, mutta Vake on onneksi päässyt käymään kevyitä maastolenkkejä tuntilaisten kanssa. Maasto-olosuhteet olivat näiden viikkojen aikana ehtineet muuttua talvisesta jäätikkökauden kautta keväisiksi. Lähes lumettomalla pellolla näimme kaukaa joutsenparvenkin. Tiet olivat täysin sulat, mutta metsäreiteillä oli vielä sohjoa ja jäätä. Vake on saanut nyt kengät etusiin, joten hokit oli onneksi alla.

Aluksi kävimme ratsastamassa edestakaisin Hangaksentien pätkän, sillä sula maa houkutteli kunnon laukkasuoralle. Kotoa poispäin otimme tässä reilumman pätkän laukkaa. Vakella ei ollut tänään erityisen kiire, vaan se antoi välimatkan isoihin hevosiin ensin venyä. Kun sitten pyysin maiskuttaen eteen, lähtikin se kiristämään vauhtia ihan kunnolla ja laukka muuttui nelitahtiseksi. Laukkapätkän jälkeen palasimme samaa tietä takaisinpäin ravissa ja käynnissä. Tallia kohti katsoimme parhaaksi olla laukkaamatta, sillä mukana oli Pave, joka olisi voinut innostua ihan liikaa.

Kävelimme Kotakankaan metsäosuuden (täällä oli kunnon lammikoita kahlattavaksi!), ja tulimme sitten Kotakankaantielle. Tässä otettiin vielä toinen laukkaosuus, jälleen poispäin kotoa. Tämä menikin raparalliksi, sillä tie oli sula mutta märkä. Kovin pitkää matkaa ei tässä ehditty laukata, ja vauhtikin pidettiin kontrolloidumpana. Sitten kävimme tien päässä pienen metsälenkin, ja palasimme tallille reippaassa ravissa. Vake jäi taas isojen hevosten matkasta ravissa vaikka reippaasti etenikin, enkä tohtinut pyytää sitä vielä kovempaan vauhtiin takomisriskin ja etusten hokkien vuoksi.

10,5 kilometrin reissuun meni tunti ja 20 minuuttia. Vake oli tänään itse tasaisuus, jota ei mikään asia maailmassa tuntunut hätkäyttävän. Muut saivat intoilla ja pompahdella miten vaan, mutta Vake mennä jurnutti ilmeenkään värähtämättä sopivan matkan päässä toisten jäljessä. Kotiinpäin laukkaaminen olisi voinut laittaa enemmän vipinää kinttuihin, mutta tällaiset hurjastelut jätettiin tällä kertaa väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti