keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Einolan leiri, tunti 6: Lisää suhteutettuja linjoja

Myös keskiviikko alkoi estetunnilla (jee!), ja sain jälleen Harrin (jee!). Harri hyppäsi jo edeltävällä tunnilla, mutta hyvin sillä riitti puhtia myös toiselle tunnille. Tälläkin kerralla pääpaino oli suhteutetuilla linjoilla, ja estekorkeus oli tänään korkeimmillaan noin 70-80 cm.

Verryttelytehtävänä menimme keskiympyrällä kahta kavalettia, joilta käännettiin voltit ulos vastakkaiseen suuntaan ja ylitettiin volteilla puomit. Aluksi menimme kuviota ravissa pyrkien taivuttamaan ja notkistamaan hevoset pehmeiksi ja kuuliaisiksi. Harrin kanssa tämä tavoite ei kovin hienosti toteutunut, vaan lähinnä se kaatui kulloistakin sisäpohjetta vastaan suoralla rungolla. En kyllä kauhean topakasti sitä yrittänytkään taivuttaa. Laukassa ei meno tietenkään ollut yhtään helpompaa kun piti saada kavaleteille vielä vaihdotkin. Aikamoista sähläystähän se sitten aluksi olikin. En saanut Harria tuotua kavaleteille läheskään suorassa vaan aina jollekin lavalle kaatuen, joten mentiin aika monta volttia väärässä tai ristilaukassa. Pikkuhiljaa vaihdot alkoivat onnistua vähän paremmalla prosentilla kun aloin johtaa paremmin ja Harrikin vähän heräsi, mutta ei tästä kyllä helpon sujuvaa tullut missään vaiheessa.

Otimme pari verryttelyhyppyä pienelle pystylle, ja sitten hyppelimme yhden askeleen sarjaa. Sarjalla oli pysty ja okseri, ja sitä tultiin molemmista suunnista. Sarjan ylitimme oikein sujuvasti joka kerta, mutta ohjeena oli että saisin myödätä kädellä eteen vielä vähän enemmän ja sarjalla pitäisi tulla paremmin keskelle esteitä. Harri oli mukavan reipas ja laukkasi hyvällä energialla, mutta oli kuitenkin hyvin hallittavissa.

Jatkoimme sitten suoran linjan parissa. Metrimäärää en tiedä, mutta viisi normaalia laukka-askelta oli luontevin askelmäärä. Ensimmäisellä kierroksella Harri pääsi tykittämään liikaa eteen niin että viides askel mahtui mukaan juuri ja juuri. Toisella kierroksella olikin sitten tehtävänä lyhentää askelta ja tulla kuudella laukalla. Tämä onnistui ihan nätisti kun toin Harrin linjalle lähtökohtaisesti pienessä laukassa enkä päästänyt sitä välissä lähtemään eteen. Tämän jälkeen linjaa hypättiinkin vain viidellä askeleella molemmista suunnista, ja esteitä korotettiin hieman. Viidellä askeleella linja meni aina mukavan sujuvasti ilman suurempaa eteenratsastusta tai kiinniottoa, ja sain askeleet laskettua sekä ponnistuspaikat katsottua hyvin. Harri laukkasi ja hyppäsi edelleen ihanan napakasti.

Lopuksi suoran linjan jälkeen kaarrettin vielä muuripystylle, jolta ratsastettiin kaareva linja okserille. Linjalle sai ottaa joko kuusi tai seitsemän laukkaa, ja koska olin ponilla liikenteessä päätin ottaa seitsemän. Muurille tuli kuitenkin miniaskel, koska aloin tuupata ja menin ylävartalolla liikkeen edelle. Ratsastin lisäksi liian laajan kaarteen ja niin väliin tuli kahdeksan askelta. Saimme ottaa heti sakkokierroksen ja nyt hypystä muurille tuli sujuvampi. Ratsastin mielestäni myös pienemmän tien tällä kertaa. En ehtinyt laskea askeleita, mutta open mukaan niitä tuli halutut seitsemän. Myöhemmin videolta kuitenkin tarkistin että oli niitä askeleita sittenkin kahdeksan. No, joka tapauksessa tämä oli sujuvampi suoritus johon saattoi lopettaa.

Tämä oli tosi kiva tunti, ja meno oli mukavan sujuvaa. Harri oli jälleen aivan superkiva, ja tällä kertaa olin jo kartalla sopivasta temposta eli vauhtia oli makuuni sopivasti muttei liikaa. Reippaasti ja energisesti laukaten hyppääminen sujuukin paljon paremmin. Mainitsinko jo, että tällä ponilla on ihana hypätä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti