tiistai 30. kesäkuuta 2015

Einolan leiri, tunti 5: Uittomaasto

Illalla lähdimme vielä uittomaastoon. Uittopaikka sijaitsi Vuoksessa lähellä Imatran keskustaa, ja ratsastimme sinne noin tunnin verran suuntaansa. Ilmoittauduin jälleen vapaaehtoiseksi poniratsastajaksi, joten sain uittomaastoon vuonohevostamma Nupun. Nuppu kulki maastossa koko jonon viimeisenä kaverinsa Teelen hännässä kiinni. Nuppu oli reipas ja menevä, mutta luotettavan oloinen maastomopo. Matkamme kävi suurimmaksi osaksi pienten sora- ja asvalttiteiden laitaa pitkin. Ensimmäinen laukkapätkä otettiin jo melko alkumatkasta soratiellä. Vauhti oli reipasta eikä Nuppua tarvinnut todellakaan pyytää eteen vaan se tykkäsi mennä lujaa. Laukkasimme uudestaan pari pätkää lähellä uimapaikkaa mutkaisilla hiekkateillä, ja vauhtia oli täälläkin ihan kunnolla. Aika vauhtia se Nuppukin pääsi lyhyillä jaloillaan.

Uimapaikalla riisuimme hevosilta satulat ja itseltämme päällysvaatteet, ja sitten lähdettiin uimaan. Nuppu meni veteen aika kiltisti muiden perässä. Vuoksen vesi oli tosi kylmää, ja oli pakko kiljua ääneen Nupun kahlatessa syvemmälle. Pienissä pätkissä Nuppu meni ihan uidenkin, mutta enimmäkseen menimme jalat pohjassa. Ponin kaulaan kiedottu jalustinhihna oli ihan tarpeellinen tarttumiskahva silloin kun poni oikeasti lähti uimaan. Oli hauskaa! Kun olin saanut uiskennella Nupun kanssa sopivan aikaa annoin ponin vielä lopuksi lainaan toiselle ratsastajalle jonka ratsu ei ollut innokas uimaan ja odottelin hetken aikaa rannalla.



Paluumatka taittui samaa reittiä pitkin. Laukkasimme samoissa kohdissa kuin tulomatkalla. Viimeinen laukkapätkä oli mukavin, sillä soratiellä ei ollut kovin jyrkkiä mutkia ja siinä oli hyvä mennä kovaa. Kärkijoukoissa ratsastanut Nora mittasi huippunopeudeksi 40 km/h, mutta voi olla että me takimmaiset jäimme tästä nopeudesta hieman alle. Nupun vauhti määräytyi aina edellämenevän ratsukon mukaan, eli jälkeen se ei todellakaan halunnut jäädä mutta ei yrittänyt mennä ohikaan. Tällaisella turvallisesti toisten imussa laukkaavalla ratsulla oli rentoa posottaa menemään tukka putkella.

Uittomaasto oli oikein kiva ja käymisen arvoinen. Uiminen oli hauskaa, ja niin oli myös reipas laukkaaminen mennen tullen. Siitä onkin aikaa kun olen laukannut maastossa näin kovaa. Nuppu oli oikein mainio ratsu tälle reissulle, sillä se oli reipas mutta järkevä ja ui kivasti.

Kuvista kiitokset Jennille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti