lauantai 6. elokuuta 2016

Kevyt kävely ja itsenäinen tunti

Perjantaina kävin liikuttamassa Vaken maastokävelyllä muutaman yksityishevosen seurassa. Kävimme kiertämässä Kotakankaan pikkulenkin käynnissä, ja Vake vaikutti suorastaan erityisen reippaalta. Käynti keinui oikein mukavasti eteenpäin. Lenkin päätteeksi kävin vielä ravaamassa maneesissa eteen-alas parin kierroksen verran, ja Vake vaikutti täälläkin kivan letkeältä. Tämän kevyen liikutuksen oli tarkoitus toimia valmisteluna lauantain kisareissulle, mutta matkaan tulikin sellainen mutka, että emme lauantaiaamuna päässeet kisoihin lähtemään. Päätin kuitenkin ratsastaa Vakella vielä lauantaina itsenäisesti, sillä sunnuntaina meillä oli luvassa kisat kotitallilla.

Lauantaina päädyin ratsastamaan maneesiin kentän ollessa kostean puoleinen. Maneesissa oli kolmen ratsukon tunti, joten menin joukon mukana ratsastaen etupäässä samoja tehtäviä. Tunnilla ratsastettiin taivutuksia volteilla ja loivalla kiemuralla, ja näiden lisäksi tein muutaman omatoimisen pohkeenväistön. Laukkaa otettiin isoilla ympyröillä.

Mielentilani ja keskittymiseni olivat aluksi aika huonot, sillä kisareissun peruuntuminen harmitti. Vakekin taisi huomata, etten ollut aivan "normaali" tänään. Onneksi pääsin kuitenkin pikkuhiljaa kiinni nykyhetkeen, ja ratsastus veti minut pois omista ajatuksistani. Vakehan oli edelleen varsin hyvä, ja taipui kaareville teille notkeasti. Ravissa meno oli oikein kelpoa, vaikka en itse ihan parhaimmillani ollutkaan. Vake tulee nykyään niin nätisti pyöreäksi, ja olen päässyt melko hyvin eroon eteen puskemisesta. Istuntakin on mielestäni parantunut, kun Vake on alkanut liikkua paremmin itseään kantaen ja eteenpäin.

Missioni tänään oli löytää myös laukkaan samanlaista pyöreyttä ja letkeyttä. Vasemmassa laukassa tämä onnistuikin aika kivasti, mutta laukka ei aina jaksanut pyöriä aivan tarpeeksi. Unohdin tietysti siirtää painoa ulkotakajalan päälle, mutta ensi kerralla pidän sen sitten mielessä. Oikeassa laukassa Vake ei lähtenyt kiilaamaan etuosaa kovin voimakkaasti ulos, mutta ei se aivan täysin suorakaan ollut. Varmistin ulko-ohjan toimivuuden vasta-asetuksilla, ja pyöreitä hetkiä tuli tähänkin suuntaan. Tavoite oli siis saavutettu ainakin osittain.

Itsenäisellä ratsastuksella tulee harvoin niitä upeimpia elämyksiä, mutta ihan mukavastihan se Vake kulki tänäänkin aiemman työskentelyn pohjalta, vaikka oma ratsastus olikin ehkä vähän sinne päin. Toivottavasti Vaken saisi nyt pysymään näin hyvänä. Tällä hetkellä sen kanssa on ilo mennä myös koulua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti