tiistai 2. elokuuta 2016

Reippaammat hypyt

Tiistaina oli taas estetunti, tällä kertaa Vaken kanssa ja eilistä isommilla esteillä. Esteet olivat kentällä, mutta reippaan sadekuuron sattuessa kohdalle menimme verryttelyn maneesissa. Maneesissa ylitimme ensin ravissa ja sitten laukassa puomilinjaa, jolla oli kolme puomia neljän laukan etäisyyksillä. Vake tuntui keränneen voimia muutaman kevyemmän päivän aikana, ja viimeviikkoisen Artsin kurssin hyödyt alkoivat nyt näkyä toden teolla. Poni liikkui mukavan reippaasti sekä pehmeästi tuntumalla, ja pyöreyttäkin löytyi aika kivasti. Laukassa oli hyvä energia, joten puomit ylittyivät myös hyvin.

Sade hellitti juuri sopivasti, kun tuli aika siirtyä ulos hyppäämään. Heti alkajaisiksi hyppäsimme noin 70 sentin korkeudella kolmen esteen pätkän (piirroksessa 1-3). Ensimmäisellä hyppykierroksella Vake oli vielä vähän unessa, ja lävistäjäpystyllä jäi laukka vaihtumatta. Ehdin kuitenkin korjata sen ennen kaarretta kolmosesteelle. Toisella hyppykierroksella Vake heräsi etenemään kunnolla, ja meno oli jo paljon napakampaa. Hyppäsimme yksittäisenä tehtävänä vielä kahden askeleen sarjan, joka ylittyi helposti ja sujuvasti Vaken laukatessa pontevasti hyvällä imulla.

Sitten hyppäsimmekin jo radan, joka muistutti osittain eilisen tunnin rataa. Mukana oli yksi kavaletti ja muut esteet olivat noin 80 sentissä. Vake laukkasi edelleen tasaisen reippaasti, joten mukavastihan se rata sujui. Erityisen kivasti onnistui sarja. Kiintiönä tietysti joka radalla tulee yksi huonompi hyppy, ja tällä kertaa se osui kuutosesteelle, jolla ajauduttiin vähän lähelle. Laukka vaihtui hypyssä vääräksi, joten pitkä ja loiva kaareva linja seiskalle mentiin väärässä laukassa. Tästä huolimatta selvitimme esteen asiallisesti. Pieni kauneusvirhe vain, joten eipä tätä lähdetty uusimaan vaan hypyt riittivät.

Siinä missä viime viikon lopulla oli Vakelta puhti pois, oli se nyt palautunut hyvin ja meno reipastunut. Artsin kurssin jäljiltä Vake tuntui myös edelleen irtonaisemmalta ja pehmeämmältä, ja kyllähän sellainen heijastuu hyppäämiseenkin. Poni toimii nyt kaikin puolin oikein mukavasti niin sileällä kuin esteilläkin. Hyvin menee mutta menköön!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti