keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Ketterästi jumppatehtävillä

Tällä viikolla päästiin Vaken kanssa Pian estetreeneihin. Ohjelmassa oli tekniikka- ja jumppatehtäviä, ja esteet pysyivät tänään alle 80 sentin.

Itsenäisen alkuverryttelyn jälkeen aloitimme ensimmäisestä jumppatehtävästä, eli puomin, pikkuesteen ja kavaletin rykelmästä, joka sijaitsi vinottain kulman kohdalla. Lähestyminen tapahtui oikeassa laukassa lyhyeltä sivulta. Vaken laukkaan löytyi alusta alkaen oikein mukava menovaihde, joten tehtävälle päästiin sopivalla energialla. Tehtävälle kaartaessa Vake pääsi kuitenkin hieman puskemaan oikealle, ja tätä estellessäni kaarroksesta tuli aavistuksen töksähtävä. Kun yritin pyöristää kaarretta en enää saanutkaan askelta osumaan puomille oikein, joten päädyin pitämään tien alkuperäisenä ja ottamaan oikean pohkeen tehokkaammin käyttöön, jottei puomien ylitys luisunut niin pahasti oikeaa reunaa kohti. Hyppäsimme vielä vastaavanlaisella tiellä toisessa päädyssä olevaa okseria, jolle tultiin lyhyeltä sivulta vasemmassa laukassa. Tämä kaarros oli jotenkin sutjakampi, ja sain Vaken pysymään vähän paremmin sisäpohkeen ja ulko-ohjan välissä.

Tutustuimme vielä loppuihin esteisiin hyppäämällä lävistäjillä olevat sarjat kahdeksikkona. Toisella lävistäjällä oli innarisarja maapuomeilla, ja toisella lävistäjällä yhden laukan pysty-pysty-sarja. Vake venyi näihin väleihin näppärästi, kun yhden laukan väli ei ollutkaan kuin 6 metriä.

Tehtävät yhdistettiin radaksi, jossa kultakin lävistäjäsarjalta kaarrettiin seuraavan päädyn kulmaesteelle ja tästä taas lävistäjälle. Ensimmäisellä kierroksella varmistelin vielä vähän liikaa eteen, ja Vake oli sarjoilla jopa liiankin kiireinen. Pääsimme kuitenkin varsin asiallisesti tehtävältä toiselle, vaikka ne tulivat kaarteista nopeasti vastaan, ja Vaken energia säilyi ihanasti koko radan ajan. Kokonaisuudessaan oli oikein näppärää menoa. Tulimme vielä toisen kierroksen samaa rataa, jota varten sain ohjeeksi jäädä vähän paremmin odottavalle kannalle, eli istua kaikessa rauhassa kyydissä laukan rullatessa itsekseen eteenpäin. Laukkaa voisi ajatella ratsastavansa vähän enemmän takaosan päälle, eikä koko ajan vain enemmän ja pidemmäksi eteenpäin. Ratsastinkin tämän kierroksen maltillisemmin, ja hyvin selvisimme tehtävistä, vaikka maltoin höllätä kaasupoljinta. Pari ponnistuspaikkaa meni vähän lähelle, mutta energia säilyi.

Lopuksi saimme laukkailla vielä vähän helpomman radan, jossa esteet tultiin järjestyksessä kulmaokseri, kulmajumppasarja, innari lävistäjällä ja yhden laukan sarja lävistäjällä. Tämä pätkä meni todella sujuvasti, mutta silti maltilla, ja sain ratsastettua kaikille esteille oikein hyvät, tasapainoiset kaarteet. Näin kivaan suoritukseen olikin oikein hyvä päättää tunti. Kehuja tuli tänään reippaasta ja terävästä etenemisestä, mutta parannettavaa meillä on vielä kaarteiden ratsastuksessa, jottei tule oikomista ja puskemista ja maneesista häviä tarpeettomasti metrejä. Tämänkaltaiset kaarrostehtävät ovat meille juuri paikallaan, ja jumppailu pienillä sarjoilla teki varmasti hyvää Vakelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti