sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Kiva syysmaasto

Viikonlopun maastoreissu tehtiin tällä kertaa kolmen ratsukon porukalla. Vake sai tällä reissulla vaihdella jonossa keski- ja kärkipaikan välillä, eli vetohevosen tehtävääkin tuli taas harjoiteltua. Teimme saman lenkin kuin viime viikolla, eli kävimme kankaalla laukkaamassa ja tulimme takaisin Hangaksentietä ja lentokentän oikoreittiä pitkin.

Alkumatkasta Vake oli vetohevosena tietenkin tosi hidas sekä käynnissä että ravissa. Menimme kärjessä onneksi vain tieosuudet, joten poluilla päästiin etenemään sujuvammin. Kankaalla Vake nosti laukan innokkaasti ja laukkasi sopivalla imulla kaverin perässä. Eteen ei tarvinnut käskeä muttei pidätelläkään, eli laukkapätkä oli mukavan sujuva. Kotimatkalla Vake sitten olikin oikein hyvä vetohevonen ja eteni reippaasti. Hangaksentiellä ravatessa selkämme takaa meni laskeutuva pienlentokone tien yli hyvin matalalla, mutta hevoset suhtautuivat siihen onneksi järkevästi ja säikkymättä. Muuten olikin hiljainen liikennepäivä, eli montaa autoa ei kohdattu.

Tämä oli kaikin puolin onnistunut maasto. Oli oikein rentoa ja sujuvaa lukuun ottamatta Vaken alkumatkan hitautta. Vetoratsukon tehtävä sujuu meiltä jo varsin mutkattomasti, kun sitä tällä lailla pienissä pätkissä harjoitellaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti