lauantai 24. lokakuuta 2015

Sumuisen aamun laukat

Lauantaiaamuna maastoilimme Vaken kanssa Annen ja Jetin seurassa. Aamu oli sumuinen, ja sumu ei suinkaan hälventynyt aamupäivän ehtiessä pidemmälle vaan pikemminkin sakeni lenkkimme aikana. Minä kyllä tykkäsin tästä kelistä, sumu loi metsään ihanaa syksyn tunnelmaa. Vake vaikutti ehkä hieman tavallista reippaammalta, mutta onneksi leppoisan tasaiselta vaikka keskiviikkona sillä oli ollut pöljä päivä.

Ratsastimme tällä kertaa junaradan toiselle puolelle laukkabaanalle. Radan ylitys sujui Vakelta naama peruslukemilla. Tutulle laukkaosuudelle tullessa Vake nosti laukan innokkaasti, mutta eipä se kyllä ollut ainakaan käsistä lähdössä. Ruunat aloittivat laukan varsin rauhallisesti, eivätkä innostuneet menemään sen lujempaa edes vierekkäin. Kohta jouduimme jarruttelemaan käyntiin, sillä vastaan tuli ravihevonen. Ravurin ohitettuamme jatkoimme laukassa, ja hitaasti syttyvät hevosemme alkoivat viimein imeä eteenpäin. Laukkasuora tuntui loppuvan vähän kesken siinä vaiheessa kun hevoset olivat juuri heränneet ja laukka oli alkanut sujua mukavan reippaasti eteen.

Palasimme toisesta tasoristeyksestä radan yli, ja loppumatkan menimme tavanomaisia reittejä pitkin. Kotimatkalla otettiin vielä toinen yhtä pitkä laukkapätkä kankaan halki. Taas lähdettiin liikkeelle rauhallisesti, mutta Jetti alkoi pian kiihdyttää vauhtia ja loittoni edeltä. Vake oli vielä jäänyt laukkaamaan kaikessa rauhassa, mutta kun pyysin sitä lisäämään vauhtia ja kirimään välimatkan umpeen niin johan löytyi viitosvaihde. Nyt laukka lähti todella sujumaan kunnon imulla, ja mennä posotimme tosi reipasta kyytiä koko tämän laukkaosuuden. Tällainen laukka tekee takuulla oikein hyvää Vaken kropalle, ja samalla kuski saa nauttia vauhdin hurmasta. Syytä en tiedä, mutta Vake on viime aikoina alkanut laukata vetohevosen perässä paljon aiempaa vauhdikkaammin. Tästäkin ponista todella löytyy "kiitolaukkavaihde"!

Olipa jälleen kerran ihana maasto. Onnea on se kun löytyy sekä kaksi- että nelijalkainen ystävä joiden kanssa näitä maastoreissuja saa tehdä.

1 kommentti:

  1. Kiva blogi:)
    http://mitaminasanoin92.blogspot.fi Mun blogi,jossa kysymyspostaus!

    VastaaPoista