lauantai 3. lokakuuta 2015

Super-Vake laukkamaastossa

Lauantain ohjelmassa oli estetunnin jälkeen vielä maasto Vakella. Menimme maastoon kolmen ratsukon porukalla, ja vetohevosena oli nuori kenttähevonen joka takasi sen että eteneminen tapahtui vähän reippaammassa tahdissa. Teimme vakiolenkkimme kankaalla, eli laukkaa tuli kunnon pätkät mennen ja tullen sekä näiden väliin pieni ravilenkki.

Saimme ravata jo alkumatkasta oikein reippaasti, sillä nyt ei tosiaan ollut hidastelijaa keulassa. Ensimmäiselle laukkapätkälle lähdettiin rauhallisesti, mutta pian vauhtia lisättiin. Olin aivan ällikällä lyöty, kun Vake halusikin lisätä vauhtia muiden perässä ja suorastaan imi eteen. Yllytin sitä tietysti lisää maiskutuksella ja pohkeilla, ja ponihan mennä pinkoi mahanalus jalkoja täynnä. Aivan ihanan sujuva laukkapätkä!

Hevoset saivat huokaista käynnissä ja ravissa jonkin matkaa, kun kiertelimme reitin kääntöpisteen kautta ja käännyimme paluumatkalle. Sitten edessä oli vielä toinen yhtä pitkä laukkaosuus kotia kohti. Kaksi puoliveristä laukkasivat ihan reipasta vauhtia edellämme, eikä Vakea ainakaan vielä väsymys painanut vaan se lähti laukkaan vähintään yhtä hyvällä imulla kuin ensimmäisellä pätkällä. Muiden kiristäessä vauhtia Vake teki saman, ja tunsin kuinka sen liike naksahti aivan uudelle vaihteelle. Laukka muuttui neliksi, askel piteni selvästi ja selkä lakkasi liikkumasta. Johan alkoi matka taittua. Pieni välimatka meillä oli toisiin niin ettei aivan hännässä kiinni menty, mutta oikein hyvin Vake pysyi porukan kannoilla eikä jääty kauas taakse niin kuin tällaisilla reippailla laukkaosuuksilla on yleensä tavannut käydä. Olin aivan hämmästynyt, että Vakesta löytyi tällaista laukkaa!

Vauhdikkaiden laukkapätkien jälkeen hevoset saivat oikein kunnon loppukäynnit kun palasimme polkuja pitkin pitkän kaavan mukaan. Olin tosi mielissäni näistä maastolaukoista, sillä aivan kuin Vakesta olisi löytynyt täysin uusi vaihde. Ihanaa, että Vakella oli tällainen eteenpäinpyrkimys samalla kun kuitenkin mentiin rennolla ja positiivisella mielellä. Jospa ponista voisi saada irti vähän menevämpää ja isompaa laukkaa myös kentällä nyt kun tämä vaihde on maastossa "löydetty"?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti