lauantai 4. kesäkuuta 2016

Kaikesta yli tavalla tai toisella

Lauantaina olin ylimääräisellä estetunnilla hyppäämässä Aasialla. Aasian kanssa oli suunnitelma hypätä seuraavan päivän kisoissa, joten oli tietysti syytä treenata sen kanssa edes toinen hyppykerta alle. Poni olikin jo edeltävällä tunnilla hyppelemässä samoja pikkuesteitä, joten se oli valmiiksi tutustunut kentällä olevaan materiaaliin ja tehtäviin.

Verryttelyn aikana ylitimme ensin muutamia kertoja puomien ja kavaletin linjaa ravissa ja laukassa. Humputtelimme näiden tikkujen yli ihan sujuvasti, eikä Aasia jarrutellut tai kiemurrellut lähestymisessä. Sitten jatkoimme hyppyjen parissa pitkällä hyvin loivasti kaarevalla linjalla estekorkeuden ollessa noin 50 sentin tuntumassa. Aasia eteni mukavan reippaasti, mutta se ei kuitenkaan rohjennut venyttää hyppyihin vaan tikkasi mieluummin lyhyen askeleen aivan esteen juureen. Ehkä ponnistuspaikat olisivat voineet osua sujuvammin, jos olisin antanut ponin mennä esteelle rauhassa ja yhtään eteen työntämättä. Tehtävää pidennettiin vielä jatkamalla päädyn kautta lävistäjäesteelle ja tästä kaareva linja toiselle pystylle. Lävistäjäesteelle tultiin oikeassa laukassa, ja tässä lähestymisessä Aasia pääsi aika pahasti liiraamaan vasemmalle. Sain sen kammettua esteelle, mutta liiraamisen seurausena hyppy lähti vinosta ja meni tietysti pohjaan. Juuri sama ongelma esiintyi myös seuraavalla esteellä, jolle Aasia tuli kaarteesta edelleen vasemmalle kenollaan.

Kun linjat oli harjoiteltu läpi, hyppelimme koko radan noin 60 sentin korkeudella. Yhdestä pystystä tuli nyt okseri, joka hypättiin radalla kertaalleen molemmista suunnista. Viime kerralla emme Aasian kanssa hypänneetkään yhtään okseria, joten en tiennyt, vaikuttaisiko estetyypin vaihtuminen poniin mitenkään. Ennen kisoja tämä piti tietenkin testata. Okseri ei kuitenkaan ollut Aasialle mikään ihmeellinen juttu, vaan se ylittyi siinä missä pystytkin. Vasemmalle liirausta esiintyi edelleen, ja kaareva linjalla neloselta viitoselle oli vieläkin hankala. Radan loppupuolella tuli kuitenkin jo ihan mukavaa menoa ja sujuvia hyppyjä. Lopuksi saimme ottaa vielä radan ensimmäiset viisi estettä uudestaan. Esteiden ollessa nyt kaikin puolin tuttuja Aasia meni niille hyvällä imulla, ja hypyt lähtivät kolmella ensimmäisellä esteellä mukavasti vähän kauempaa ja ilman mitään epäröintejä. Hankalalla viimeisellä linjalla tuli vieläkin samaa vasemmalle painamista, jota yritettiin vielä korjata ylimääräisellä sakkokierroksella. Tilanne ei oikein tuntunut korjaantuvan toistoillakaan, joten sen annettiin olla. Kaikesta mentiin kuitenkin aina yli, tapahtui se sitten tyylillä tai ei.

Aasialla oli taas ihan hauska hypätä, vaikka välillä meno hieman epävakaata olikin. Näin pienillä esteillä minua ei kuitenkaan huoleta, vaikka välillä menee koheltamiseksi. Mukaan tuli myös niitä sujuvia pätkiä ja hyviä hyppyjä, jotka tuntuivat oikein mainioilta. Aasiahan on kyllä oikein näppärä, mutta sen kanssa täytyy vain jollain konstilla pysyä suorassa estelinjoilla. Okseritkin olivat Aasialle ok, joten ei sitten muuta kuin hakemaan lisää kokemusta kisoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti