maanantai 27. kesäkuuta 2016

Rento ja rauhallinen Aasia

Maanantain tunnin hevosen sain valita kahdesta eri vaihtoehdosta, ja päädyin sen enempää miettimättä Aasian satulaan. Aasian kanssa on nyt niin kiva treenata, kun homma tuntuu koko ajan edistyvän ja yhteinen sävel on alkanut löytyä.

Alkuverryttelyssä palasimme ympyräväistöjen pariin. Kevyessä ravissa ratsastettiin päätyihin ympyrät, joiden avoimille sivuille oli tarkoitus ottaa pari väistöaskelta. Raviväistö ympyrällä ei ollut tälläkään kerralla ihan hanskassa, joten en saanut halutulla tavalla ratsastettua sisäpohjetta läpi etenkään oikeassa kierroksessa. Toisaalta tehtävä ei nyt tuhonnut rentoutta, eikä Aasia lähtenyt pahemmin juoksemaan alta. Itse asiassa se ravasi alusta alkaen mukavasti tuntumalle hakeutuen ja kiirehtimättä, ja ope kehuikin sitä, miten rento ja rauhallinen poni oli heti alkutunnista. Nyt ei näköjään tarvinnut edes laukata ennen kuin Aasia alkoi työskennellä takaa tuntumaa kohti. Edistystä todellakin!

Päivän päätehtävänä ratsastimme avotaivutuksia pitkillä sivuilla. Apuna käytettiin voltteja tilanteen mukaan. Aloitimme vasemmassa kierroksessa käynnissä, ja pienen hakemisen jälkeen Aasia tuli sopivasti kolmelle uralle sekä suoritti tehtävän kuuliaisesti. Vasemman pohkeen kanssa piti vähän tarkkailla, ettei pitkän sivun lopussa lähdetty kampeamaan vähitellen uralta pois. Hahmotin ja tunsin kuitenkin aika hyvin, milloin etuosa oli oikealla linjalla, joten pienillä korjauksilla avotaivutus säätyi kohdilleen. Ravissa oli vaikeampaa, sillä nyt Aasia ehti helpommin karata vasemmalle ennen kuin ehdin tilanteeseen puuttua. Ravissakin saatiin silti ainakin joitakin askelia ihan kelvollista avotaivutusta, kunhan vaan ensin sain ratsastettua ravin tehtävässä tarpeeksi pieneksi ja hitaaksi. Tässä vaiheessa nostin myös jalustimet kaulalle hakeakseni istuntaan jämäkkyyttä. Avotaivutuksen päätteeksi lisättiin lopuksi vielä laukannosto, mutta jätin nostot taktisesti tekemättä kunnes avotaivutus ravissa alkoi sujua pidätettä kuunnellen. Ehdin tehdä pari vasemman laukan nostoa, jotka onnistuivat ihan mukavasti, eikä laukka lähtenyt pitkälle sivullekaan pahemmin kiihtymään.

Oikeassa kierroksessa avotaivutus oli huomattavasti hankalampi. Tähän suuntaanhan Aasia ylipäänsä taipuu vähän nihkeästi. Minulla puolestaan on tyypillisesti ollut vaikeuksia avotaivutuksen ratsastamisessa oikealle, oli hevonen mikä hyvänsä. Kuvittelinkin käynnissä etuosan olevan sopivasti uran sisäpuolella, vaikka todellisuudessa vain kaula oli mutkalla ja etujalat edelleen uralla. Ravissa oli tietysti vielä vaikeampaa, kuin kaikki tapahtui nopeammin. Aasiakin alkoi vähän hermostua tohelointiini ja jännittyi avotaivutusten aikana. Puolivahingossa tuli joitakin askelia kolmella uralla, mutta varsinaista ahaa-elämystä ei kyllä päässyt tapahtumaan. Avotaivutuslinjaa lukuun ottamatta Aasia liikkui kuitenkin ihan mukavasti tuntumalla ja rentona, ja myös pienet laukkapätkät avotaivutuksen jälkeen sujuivat asiallisissa merkeissä.

Lopuksi työskentelimme vielä hetken ravissa palaten alkutunnin ympyräväistöjen pariin. Tunnin lopuksi väistöaskeleet sujuivatkin jo vähän paremmin, vaikka kieltämättä sisäpohkeen ja pidätteen yhteispeli olisi saanut olla vielä sujuvampaa. Aivan lopuksi kevensimme pienen pätkän, ja Aasia liikkui nyt oikein letkeästi kevyellä tuntumalla sekä hieman kaulaa venyttäen. Avotaivutuksiin ja oikealle taipumiseen jäi vielä paljon työstettävää, mutta tunnin yleistunnelma ei ollut tänään ollenkaan huono. Aasia oli mukavan rento ja kiireetön, ja ravissa se liikkuu tosi kivasti. Tällä tunnilla ei ollut aivan niin viimeisen päälle hienoa kuin Artsin valmennuksessa, mutta mukavaa menoa kuitenkin. Olen älyttömän tyytyväinen siihen, miten olemme Aasian kanssa muutamassa viikossa edistyneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti