torstai 7. heinäkuuta 2016

Einolan leiri, 12. tunti: kiva pieni Pinkki

Torstain ensimmäinen koulutunti oli hieman masentava, mutta ei muuta kuin uutta putkeen! Alkuillasta ratsastimme nimittäin lisätunnin, joka oli varhain leirin maksaneille ilmainen. Tunnille oli valittavana myös harvemmin tarjolla olleita hevosvaihtoehtoja, ja päädyin valitsemaan Ein Think Pink -tamman. Kuten nimestä voi päätellä, Pinkki edustaa tallin omaa kasvatusta. Kyseessä on nuori welsh part bred -poni, ikää 7 vuotta ja säkäkorkeus noin 140 senttiä. Sen kokoinen WPB-poni on tosiaankin pikkuruinen! Sirolla pikku Pinkillä oli kaviotkin kuin varsalla.

Ulkomuodon perusteella arvioin Pinkin olevan ratsastaessa taipuvainen tuntuman epätasaisuuteen ja jännittyneenä kirahvina kulkemiseen. Olin kuitenkin väärässä sikäli, että Pinkki oli tuntumalla yllättävänkin tasainen, vaikka aluksi ei pyöreänä liikkunutkaan. Helpompihan tätä oli lähteä ratsastamaan kuin Cindaa tai Valtsua. Pyrin olemaan alussa itse hyvin rento ja tasainen enkä alkanut Pinkkiä painostaa, vaan ratsastin vain pohkeella hieman eteen. Aluksi teimme pohkeenväistöjä käynnissä ja ravissa siksakkina uralta sisään ja takaisin, sekä pyörittelimme pääty-ympyröitä. Pinkki rentoutui melko nopeasti, ja takaosan käynnistyessä liikkumaan kunnolla alkoi tulla myös pyöreämpää muotoa. Raviväistöissä poni tuppasi jonkin verran jännittymään, mutta muutoin meno oli mukavan rentoa. Pinkkiä pystyi ratsastamaan pienin ja kevyin avuin ja sen ravi oli melko tasaista, joten kykenin olemaan itsekin rento ja pehmeä. Ympyröillä tärkeintä olivat ulkoavut, sillä etenkin oikeassa kierroksessa poni pyrki liiraamaan ulospäin banaaniksi taipuneena. Kun ulkoavut menivät läpi niin pyöreyttäkin tuli vielä lisää. Mehän tulimmekin ihan mukavasti juttuun Pinkin kanssa!

Siirryimme työskentelemään suurelle keskiympyrälle, jossa ratsastettiin myötä- ja vasta-asetuksessa sekä pienennettiin ja suurennettiin ympyrää väistöjen avulla. Tässä tuli taas mukavasti ratsastettua ulkokylkeä parempaan kontrolliin ja ponia suoraksi. Ulko-ohjan tuella liikkuessaan Pinkki toimi kivasti, mutta ulkolapaa piti kyllä tarkkailla. Ravia sai jonkin verran aktivoida eteenpäin, jotta Pinkki todella työskenteli eikä jäänyt hipsuttelemaan paikoilleen. Ympyrällä otettiin myös laukkaa molempiin suuntiin, ja myös laukassa käytettiin vasta-asetusta. Vasenta laukkaa en saanut ratsastettua tarpeeksi aktiiviseksi ja rullaavaksi, vaan Pinkki jäi liikkumaan selkä alhaalla ja itseään säästellen. Oikea laukka lähti lopulta tehokkaammin pohkeesta eteen, ja tuntumallekin löytyi jo jotain mitä ratsastaa. Lopuksi saimme vielä tehtäväksi nostaa ympyrälle käynnistä vastalaukan. Tämä osoittautui kuitenkin liian haastavaksi palaksi, eikä vastalaukka noussut sitten millään. Suoralla urallakaan vastalaukan nostaminen ei ollut aivan läpihuutojuttu, mutta pientä kiemuraa hyödyntäen sain Pinkin lopulta nostamaan vastalaukan muutamia kertoja.

Ei haittaa, vaikka vastalaukkatehtävä ympyrällä olikin meille liikaa. Muuten meni varsin mukavasti, ja olin oikein positiivisesti yllättynyt, miten kiva poni Pinkki oli. Osasin ratsastaa nyt riittävän rennosti ja pehmeästi mutta samalla määrätietoisesti, ja Pinkki toimi etenkin ravissa hyvin. Luulenpa, että minun on tavallaan helpompi ratsastaa tällaisia hyvin kevyin avuin toimivia poneja, jotka eivät vaadi juurikaan voimaa. Vuonohevospötikän kanssa ei tänään (istunnan) voima riittänyt, mutta höyhenenkevyt Pinkki oli minulle toimivampi ratsu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti