tiistai 5. heinäkuuta 2016

Einolan leiri, 6. tunti: itsenäistä vuonistelua

Tiistain tuntien jälkeen otimme vielä lisätunnin itsenäisenä ratsastuksena. Sain tähän ratsasteluun toiveheppani eli Nupun, jonka kanssa halusin vielä uudestaan etsiä säätöjä kaikessa rauhassa. Tiesin myös Nupun olevan sellainen poninpötkylä, jolla osaan mennä itse ilman, että joku on neuvomassa ja pitämässä kädestä kiinni.

Ratsastimme maneesissa neljän ratsukon porukalla. Mitään varsinaisia temppuja en alkanut ratsastaa, vaan lähinnä taivuttelin Nuppua ja koetin ratsastaa sen pyöreäksi ja letkeäksi. Eilisen perusteella tiesin, että luultavasti Nupun pitäisi vaan antaa mennä puksuttaa aikansa ennen kuin se alkaisi loksahtaa tuntumalle ja esittää parempaa liikkumista. Hetken aikaa verryteltyäni otin myös hieman ravin ja käynnin välisiä siirtymisiä. Näistä tuntuikin olevan apua Nupun herättelemisessä kunnolla töihin. Haasteena olivat erityisesti siirtymiset raviin, jotka Nupulla ovat tyypillisesti kovin sitkaita. Siirtymisten jauhaminen oli kuitenkin omiaan nopeuttamaan takajalkojen toimintaa.

Nuppu parani ratsastuksen aikana koko ajan, ja kuten olin odottanut, riittävän pitkään kestäneen työskentelyn jälkeen se alkoi liikkua letkeämmin tuntumalla. En ehkä saanut ihmeitä aikaan, vaan itsenäinen ratsastus oli ehkä hiukan puolitehoista, mutta kyllä Nuppu lopussa liikkui paljon paremmin kuin alussa. Kenties selkein ero tapahtui ulkolavan hallinnassa. Kun etuosa alkoi ihan oikeasti kääntyä ulkopohkeella, niin poni oli tosiaankin kahden pohkeen välissä ja samalla myös helposti ratsastettavissa tuntumalle. Joustava tuntuma, pohkeet lähellä ja ulkolapa haltuun, siinäpä tärkeimpien palikoiden lista. Puolipidätteitä olisi varmaan ollut syytä ratsastaa vielä paljon enemmän, sillä Nuppu jäi loppujen lopuksi melko etupainoisen oloiseksi. Pitkä runko tietysti korostaa tätä, ja Nupun on rakenteensa puolesta varmasti melko vaikea yhtään koota itseään takaosan päälle. Olikohan meno kenties hieman turhan kiireistäkin? Aktiivisuus kun ei ole yhtä kuin kiire. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti