keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Estekoulua

Keskiviikon tunti sisälsi puomi- ja kavalettiharjoituksia, ja vaikken toivetta ollut esittänytkään niin sain toiveratsuni eli Loren. Lorella mielisin hypätä enemmän ja ehkä joskus isompaakin, mutta koska koen ettei sen kanssa ole vielä säädöt ihan kohdillaan niin on oikein hyvä treenata tällaisia kavalettitehtäviä ja estekoulua. Alkuverryttelyssä kyllä ihmettelin miten olen saanut Loren muka joskus liikkumaan pyöreämpänä ja notkeampana, sillä liikkuminen ravissa tapahtui sitkeässä hirvimoodissa.

Laukassa menimme ensin kolmen puomin suoraa linjaa. Keskimmäinen puomi oli hiukan irti maasta minikavalettina, ja sen kohdalla pyöräytettiin ympyrä ennen kuin linjalla jatkettiin kolmannelle puomille. Puomivälit olivat 15 metriä, ja nämä tuli ratsastaa viidellä laukalla. Lyhentämään siis joutui jonkin verran. Ovelta peilipäätyä kohti ratsastaen viisi laukkaa mahtui väleihin aika mukavasti, mutta ovea kohti ratsastaessa tuli ahtaampaa ja laukkaa joutui lyhentämään enemmän. Vetosuunnan vaikutus oli siis aika selvä. Tehtävä sujui melko hyvässä rytmissä ja asiallisilla ponnistuspaikoilla, mutta suurin kompastuskivi taisi olla jälleen istunta etenkin keinuttavammassa oikeassa laukassa. En saanut ylävartaloa ja jalkojani vakautettua tarpeeksi, vaan keinuin Loren laukan mukana turhan paljon eikä paino pysynyt nätisti jalustimilla.

Puomilinjan kaveriksi lisättiin vielä kentän poikki ratsastaen ylitettävä kavaletti, jota mentiin sekä kaarevalla lähestymisellä vasemmassa laukassa että vinolla lähestymisellä suuntaa ja laukkaa vaihtaen. Kaarevalla tiellä ratsastaen kavaletin ylitys onnistui aika mukavasti ja asiallisella tiellä. Ehkä kuitenkin hieman liioittelin ylävartalolla "hyppyyn" mukautumista. Vino lähestyminen ja laukanvaihto olivat pulmallisempia. Teimme suunnanvaihdon ensin vasemmasta laukasta oikeaan pari kertaa, ja vinossa lähestymisessä oli pientä epäselvyyttä ponnistuspaikan suhteen niin että olin itse lähdössä hyppyyn jo askeleen aiemmin kuin hevonen. Ensimmäisellä kierroksella laukka ei vaihtunut, mutta toisella kerralla Lore teki vaihdon pienestä kuskin sähläyksestä huolimatta. Vinolähestyminen oikeasta laukasta vasempaan vaihtaen sen sijaan onnistui aivan nappiin, ja vaihto tapahtui näppärästi. Loren kanssa eivät vaihdot ole aina itsestäänselvyys, joten olin ihan tyytyväinen että molempiin suuntiin onnistuneet vaihdot saatiin vaikka toistoja ei tässä tehtävässä montaa ollutkaan. 

Tällaiset puomitehtävät sujuivat Loren kanssa suhteellisen hyvin, ja Lorella ratsastaminen on minulle aina mukavaa vaihtelua ponitouhuihin. Haikailisin Loren kanssa kyllä lisää laukka- ja istuntatreeniä jotta oppisin istumaan tässä keinulaukassa hieman eleettömämmin ja tasapainoisemmin. Silloin helpottuisi laukkaan vaikuttaminen ja esteille lähestyminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti