tiistai 12. toukokuuta 2015

Ihmeen vaikeat puomit ja vähän koulukuvioitakin

Tiistain tunnilla menin tutusti Vakella. Treenailimme vielä hieman koulukisojen kuvioita, mutta tunti aloitettiin puomitehtävillä verrytellen.

Ympyrän kaarelle oli asetettu kolme puomia, joita ylitimme ensin ravissa. Ravipuomit ylittyivät oikein mukavasti, sillä Vake ei jarrutellut lainkaan vaan jopa vähän venytti askelta ja nosteli jalkansa tahdikkaasti puomien yli. Tässä vaiheessa vaikutti siltä että se liikkui tänään ihan mukavasti eteen. Laukkapuomeilla tuli kuitenkin ongelmia. Puomivälit eivät olleet mahdottoman pitkät, mutta silti liian pitkät meille. Hätistelin Vaken laukkaamaan reippaasti eteen, mutta ehkä laukka meni lähinnä vain kiireiseksi sen sijaan että askel olisi lähtenyt venymään pidemmäksi. Vaikka puomeille tultiin ihan hyvällä energialla niin ajatus eteenpäin loppui ensimmäisen puomin kohdalla, ja sitten ei enää mitenkään riittänyt vääntöä päästä loppujen puomien yli vaan rämpimiseksi meni. Usutin kyllä laukkaa eteen puomeille tullessa, mutta heitin pohkeet irti heti ensimmäisen puomin kohdalla ja heittäydyin vain ponin kaulalle toivoen parasta. Kun aloin ajatuksen kanssa pitää pohkeet mukana koko puomisarjan ylityksessä pääsimme vihdoin ja viimein venyttämään kaikkien puomien yli askeleen sekoamatta raville, mutta kovin vaivalloista ja kömpelöä se oli vieläkin ja viimeisen puomin yli päästiin vain juuri ja juuri. Tämä tehtävä ainakin paljasti sen ettei ratsukolla ollut tarpeeksi ajatusta eteenpäin.

Lopputunniksi jätimme puomit sikseen ja menimme lyhyen kouluradan kokoisella alueella C-merkin ohjelman mukaisia kuvioita. Ensin ratsastimme lävistäjillä askeleen pidennyksiä sekä käyntiinsiirtymisiä. Tässä pienessä ruudussa pyöriessä oli Vaken liikkeen ylläpitämisessä jonkin verran työtä, mutta poni lähti kuitenkin pyöristymään kohtuullisen mukavasti. Askel ei venynyt lävistäjillä huimasti, mutta venyi kuitenkin jonkin verran ja myös tässä Vake haki hieman pyöreämpään muotoon. Pientä ohjalla roikkumista oli havaittavissa, joten yritin mahdollisuuksien mukaan saada Vakea vähän ryhdikkäämmäksi ja kevyemmäksi edestä. Jälleen piti tietysti muistaa istua pystyssä eikä painua vanhaan tuttuun etunojaan.

Laukassa testasimme nopeasti molempiin suuntiin nostot käynnistä sekä pääty-ympyrät. Oikean laukan nostoon sain Vaken tulemaan tosi aktiivisessa käynnissä pyöreällä niskalla, ja tästä pääsin nostamaan oikein hyvän, terävän ja ryhdikkään laukan. Vasemmassa kierroksessa oli sen sijaan enemmän ongelmia suoruuden kanssa, ja pääty-ympyrältä Vake koetti taas ensin karata kavereiden luokse mistä hyvästä se sai laukata ympyrällä sakkokierroksen. Lopuksi pyörittelimme vielä ravissa täyskaartoja, joilla sain Vaken taipumaan molempiin suuntiin aika letkeästi pyöreällä niskalla. Parasta energiaa ei tässä vaiheessa tuntia kuitenkaan ollut enää jäljellä, joten ratsastus meni taas vähän puskemiseksi. 

Hassua, että tänään koulukuviot sujuivat oikeastaan paremmin kuin puomitehtävät. Sinänsä mitään uusia oivalluksia en tänään kokenut, vaan ratkaistavat asiat olivat niitä vanhoja tuttuja eli Vaken eteenpäinpyrkimys, suoristaminen lavoista ja istunnan säilyttäminen pystyssä. Jos nämä asiat saa kohdilleen yhtäaikaa niin sitten alkaakin jo sujua. Joka tapauksessa hyvä että Vake on viime aikoina alkanut liikkua vähän pyöreämpänä. Tämä on ihan hyvä hetki käydä viikonloppuna kokeilemassa oman tallin koulurataharjoituksessa helpon C:n rataa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti