keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Sujuvasti super-Elmolla

Keskiviikon tunnilla oli pitkästä aikaa esteiden vuoro, ja ratsu oli oikein mieluinen eli Elmo. Edellisen kerran Elmolla hypätessä tunti sujui mukavasti, ja oli myös kiinnostavaa päästä kokeilemaan Elmon uuden satulan toimivuutta esteilläkin. Viime viikollahan Elmon laukka tuntui uuden satulan ansiosta pyörivän paljon paremmin, joten oletin että satulanvaihdoksella voisi olla hyppäämisenkin kannalta positiivisia vaikutuksia.

Raviverryttely hoidettiin melko nopeasti ja sen jälkeen aloitimme kavalettien parissa ympyrällä. Tehtävänantona oli yksinkertaisesti ravata ensimmäisen pikkukavaletin yli pääty-ympyrän avoimella puoliskolla, nostaa laukka ja jatkaa kulman kohdalla olevan kavaletin yli laukassa. Toisena variaationa oli molempien kavalettien ylitys laukassa. Elmo liikkui ihan kohtuullisen hyvin eteen, ja nosti laukat ongelmitta. Kavaleteille löytyi sopivat ponnistuspaikat, mutta jälleen harrastin aluksi liiallista "hyppyyn" heittäytymistä eli heitin puomilla itseni liikkeen edelle. Kavaletithan olivat siis ehkä 15 cm korkeita, joten aika lailla satulassa siellä olisi voinut istua. Elmo laukkasi mukavan vaivattoman ja sujuvan oloisesti, ja laukka tuntui sellaiselta millä kelpaa esteillekin lähteä.

Päivän toinen tehtävä oli kahden pystyn suora linja 11 metrin eli kolmen askeleen välillä. Ensin tulimme tätä vasemmassa laukassa ristikoilla. Elmolla oli esteitä kohti hyvä eteenpäinpyrkimys, ja väli oli kolmella askeleella oikein sopiva. Vain sillä kierroksella kun ensimmäiselle esteelle tuli pieni hyppy jouduin ratsastamaan välissä eteen, mutta tähänkin Elmo vastasi terävästi ja selvitti välin helposti kolmella laukalla. Tämä oli helppoa ja mukavaa!

Vaihdoimme vielä suuntaa ja tulimme samaa linjaa oikeassa laukassa. Esteet nousivat pieniksi pystyiksi, ja kun nyt hypättiin vieläpä vetosuuntaan alkoi väli käydä jo ahtaaksi. Elmolla oli oikein hyvä imu laukassa, ja ohjeeksi tuli että välissä pitäisi ottaa puolipidäte ja laukkaa hieman kiinni jottei jälkimmäiselle esteelle ajauduttaisi liian pohjaan. Lisäksi piti malttaa istua ja pitää ohjat kädessä eikä lähteä yhtään ennakoimaan hyppyä jotta Elmon pysyi lyhyenä loppuun asti. Sain mielestäni ihan hyvin istuttua ja odotettua ylävartalolla, mutta en ollut ensimmäisen esteen jälkeen tarpeeksi nopea ottamaan kiinni ja niinpä menimme aina enemmän tai vähemmän pohjaan jälkimmäisellä esteellä. Tähän vaikutti myös se millainen ensimmäisestä hypystä tuli, eli jos lähdettiin kauempaa ja vauhdikkaammin niin en tosiaan ehtinyt tehdä mitään vaan ahdasta tuli. Joka tapauksessa Elmo teki koko ajan oikein hyvää työtä. Viimeiset kierrokset hypättiin noin 70 cm korkeudella, ja meno oli oikein sujuvaa ja sanoisin jopa helppoa. Ponnistuspaikka ensimmäiseen hyppyyn oli helppo katsoa nyt kun Elmolla oli riittävä energia estettä kohti. Enpä muista onko se ollut koskaan ennen näin hyvä hypätä!

Tunnista jäi tosi hyvä mieli kun Elmo oli näin kiva, ja jäi myös nälkä päästä hyppäämään sillä enemmän. Luonnollisestikin toivoin Elmoa myös ensi viikon estetunnille. Uusi satula ja sen myötä huomattavasti parantunut laukka todellakin tekevät hyppäämisestä aivan eri sujuvaa, ja tällaisella Elmolla hyppääminen on ihanaa! Muistinpa taas miksi tästä ponista niin kovasti tykkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti