lauantai 17. tammikuuta 2015

Maastossa on mukavaa!

Lauantain ohjelma jatkui estetunnin jälkeen maastolenkillä, eli pääsin tänään myös tutun ja turvallisen Vaken satulaan. Sää oli vesi- ja räntäsateinen, mutta sepä ei juuri menoa haitannut. Teimme tänään tosi kivan lenkin, eli lähdimme pitkästä aikaa kesäreittiemme suunnalle. Ensimmäiset kilometrit taittuivat tietä pitkin, ja otimme hyvät pätkät sekä reipasta ravia että laukkaa. Suoraa ja tasaista tietä oli hyvä laukata kunnon siivu, ja niinpä tieosuudella matka taittui nopeasti. Vake meinasi jäädä muusta porukasta jälkeen kaikissa askellajeissa, mutta vaikutti rennolta ja tyytyväiseltä.

Jatkoimme tieosuuden jälkeen osin kesämaastoista tutuille metsäteille, joille oli aurattu jonkinmoiset väylät niin ettei tarvinnut umpihangessa kahlata. Loppumatka metsässä ja hakkuuaukeilla taittui ravissa ja käynnissä. Ihan tuli kesä mieleen näitä maastoja kulkiessa, vaikka kesällä nämä pätkät onkin yleensä ratsastettu toiseen suuntaan. Lähellä kotinurkkia vastaan tuli kaksi moottorikelkkaa. Onneksi kelkkakuskit huomaavaisesti pysähtyivät ja odottivat koneet sammutettuina että hevoset pääsivät ohi ja niinpä tästä kohtaamisesta selvittiin täysin ongelmitta.

Olo oli tänään kovin huoleton ja Vakekin aivan ihana, joten edes harmaa keli ei latistanut tunnelmaa vaan maastoretki ajoi tälläkin kertaa asiansa parhaana mahdollisena mielenvirkistyksenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti