lauantai 21. toukokuuta 2016

Koeratsastuksessa Masa

Lauantaina pääsin hevosen selkään koeratsastuksen merkeissä, mikä oli minulle ihan uusi tilanne. Tallinmäelle oli hankinnassa uusi tuntihevonen, ja pääsin mukaan testaamaan ehdolla olevaa ruunaa. Koska koeratsastuksen jälkeen syntyi kaupat ja kokeilemamme hevonen muuttaa Tallinmäelle ratsastuskoulun käyttöön, voin kirjoittaa myyntihevosesta sen oikealla nimellä. Kyseessä oli siis kimo risteytysruuna Maks II, jonka säkäkorkeus on vähän päälle 150 senttiä. Yli ponikoon muttei iso, vaan sopiva ratsu niin pienemmille kuin isommillekin ratsastajille. Tällä hetkellä Masa vaan oli aika paksussa kunnossa. Masa vaikutti heti ensinäkemältä todella kiltiltä ja ystävälliseltä, ja hevosen esittelijä kertoi sen rakastavan huomiota ja rapsutuksia.

Kahdesta testiratsastajasta minä menin selkään ensimmäisenä. Masa oli todellakin leveä tankki, joten pohkeet jäivät aika ylös. Leveydestä huolimatta kyydissä ei kuitenkaan ollut vaikea istua, sillä Masalla oli erittäin tasaiset liikkeet. Kävelin ensin hetken pitkin ohjin, sillä Masa oli tullut suoraan tallista. Sitten otin ohjat ja ratsastin hetken käynnissä kokeillen pari pohkeenväistöä, ennen kuin siirryin raviin ja keventelin ympäri kenttää ympyröitä ja suunnanvaihtoja. Tuntuman ottaessa Masa hakeutui jokseenkin oikein päin, mutta liikkuminen oli varsinkin aluksi melko raskassoutuista. Eteenpäin sai vähän patistella, ja ravissa oli koko ajan sellainen tuntu, että pitäisi liikkua aktiivisemmin. Masa kuitenkin teki kuuliaisesti pyydetyt asiat, ja tuntui notkealta ja pehmeältä. En havainnut puolieroja vasemman ja oikean kierroksen välillä. Kokeilin vielä laukat molempiin suuntiin ja nostot sekä ravista että käynnistä. Laukassakin Masa mennä puksutti tasaisesti ja hyvässä tasapainossa. Laukan jälkeen ravi sujui paremmin eteenpäin, joten en malttanut olla ratsastamatta vielä muutamia ravivoltteja ja pohkeenväistöjä. Nyt Masa tuntui tosiaan käynnistyneen liikkumaan nohevammin, ja väistöt onnistuivat mukavasti myös ravissa.

Masa oli sympaattinen ja vaikutti erittäin passelilta ratsastuskoulukäyttöön. Se oli kiltti, rauhallinen ja tasainen, ja vieläpä suhteellisen osaavakin. Hyppäämisestä Masa kuulemma pitää, ja onkin aiemmin kisannut aluetasolla jopa metrin luokkiin asti. Ei siis ihme, että kaupat sovittiin samalta istumalta. Mukavaa saada Masa Tallinmäelle, ja toivonkin pääseväni tutustumaan siihen tunneilla pian lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti