lauantai 15. maaliskuuta 2014

Kisakauden avaus

Kilpailuviikonloppu alkoi lauantaina Sulon kanssa ABC-Ratsastajien seurakoulukisoissa. Luokkana oli tällä kertaa C-merkin kouluohjelma. Olimme lähtövuorossa luokan viimeisenä, ja ehdimme verrytellä maneesin verryttelyalueella aika sopivasti. Ope käski jättää ravihölköttelyt välistä ja aloittaa suoraan laukassa, sillä laukka on varmin tapa saada niin itseni kuin Sulokin rentoutumaan ja toimimaan. Sulo ei kisatilannetta erityisemmin jännittänyt vaan oli aika lailla oma itsensä. Mottoni tälle päivälle oli "muista ulko-ohja", ja kun ulko-ohja pysyi tuntumalla niin Sulo lähtikin laukassa pyöristymään ihan mukavasti. Laukan jälkeen myös ravissa koettiin muutamia hyviä hetkiä jolloin Sulo liikkui pyöreämpänä, vaikka enimmäkseen ravi toki menikin tutussa hirvimoodissa. Verryttelyn perusteella meno vaikutti siis ihan lupaavalta kun Sulo oli näinkin rento. Oman kroppani kanssa tuskailin tavanomaisia ongelmia, eli kykenemättömyyttä löytää luonteva ja hyvä asento jossa olisin pystynyt istumaan hölskymättä ja heilumatta.

En ehtinyt oikein missään vaiheessa jännittää, mutta pieni jännitys olisi kuitenkin saattanut tehdä terää sillä nyt en saanut suoritukseen riittävää latausta ja keskittymistä. Ohjelman aloitus ei mennyt ihan putkeen, sillä huomasin pituushalkaisijamme olevan hieman sivussa linjalta ja Sulo vieläpä liiraili takaosaa vasemmalle. Yleensä suorat ja tarkat pituushalkaisijat ovat olleet koulukisoissa bravuurini, mutta nyt tuli sitten tämäkin sössittyä. Ravissa Sulo liikkui pää ylhäällä ja selkä alhaalla eli vähän jännittyneenä, mutta samalla kuitenkin turhan veltosti. Liikkumiseen olisi siis kaivattu sekä lisää rentoutta että lisää energisyyttä. Väärinpäin kulkevaa hevosta oli tietenkin hankala taivuttaa korrektisti, joten puutteellisista taivutuksista tuli noottia. Laukkaympyröillä Sulo lähti pyöristymään, mutta koska keskityin niin kovasti ulko-ohjaan jäivät asetus ja taivutus myös laukassa riittämättömiksi ja epätasaisiksi. Suunnitelmanani oli tietenkin ollut esitellä parasta osaamistamme laukassa ja ottaa laukkaympyröistä hyvät pisteet, mutta ratsastin teiden puolesta huolimattomasti niin että kävimme ympyröillä liian syvällä kulmissa. Näin ollen ei laukkaympyröistäkään tullut kuin 5,5 ja 6. Ylipäänsä en keskittynyt ratsastamaan tarpeeksi huolellisia teitä, mikä rokotti pisteitä. C-tason ohjelmassa kun ne täsmälliset tiet ja siirtymiset ovat keskeisimpiä arvosteltavia asioita niin olisihan niihin pitänyt panostaa enemmän. Teiden tarkkuus oli suorituksessamme se puute johon olisin realistisesti pystynyt tänään vaikuttamaan olemalla vähän skarpimpi, joten tämä jäi tietenkin harmittamaan. Muut asiat kuten istunta ja hevosen muoto ovatkin sitten perustavammanlaatuisia juttuja joiden korjaaminen ei niin helpolla onnistu.



Pisteitä tuli 58,61 %:n edestä, ja sijoitus tuloslistalla oli yhdentoista ratsukon luokassa puoleenväliin eli kuudenneksi. Näihin prosentteihin ei tietenkään voi C-ohjelmassa olla kovin tyytyväinen, ja edelleen täytyy todeta että paremmilla teillä olisi varmaankin siihen 60 %:iin päästy. Olin kuitenkin tyytyväinen siihen että Sulo liikkui radalla ihan rennolla mielellä, ja että laukassa mentiin jopa vähän pyöreämpänäkin eikä niin jännittyneenä hirveillen kuin viime kisoissa. Tosiasia kuitenkin on että minulla on vielä paljon treenattavaa monilla osa-alueilla ennen kuin voin odottaa meneväni Sulolla kovin hienoja kouluratoja, ja kun tämä oli jo valmiiksi hyvin tiedossa niin ei tämä kisasuoritus tuottanut mitään valtavaa pettymystä. Olen kuitenkin sitä mieltä, että on hyvä käydä helpoissa luokissa harjoittelemassa koulukisatilannetta vaikkei kovin hyviin suorituksiin vielä pystykään. Sitten kun joskus tulevaisuudessa toivottavasti oppii ratsastamaan niin kisaaminen on jo valmiiksi tuttua ja luontevaa puuhaa.

Annelle kiitos videoinnista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti