tiistai 23. helmikuuta 2016

Hieman tahkeaa estekoulua

Estevalmennuksessa menimme Vaken kanssa tällä kertaa jumppatehtäviä puomeilla ja pienillä esteillä. Sunnuntain kisojen jälkeen olikin paikallaan tällainen kevyempi treenikerta. Aloitimme huolellisilla sileän verryttelyillä. Liikettä heräteltiin laukkaamalla maneesia ympäri kevyessä istunnassa, ja totesin tämän olevan oikein hyvä tapa Vaken verryttelyyn. Annoin vähän pidempää ohjaa, ja Vake laukkasi rennosti ja jopa askelta venyttäen. Tällaista rennon reipasta laukkailua voisi varmaan käyttää hyväksi enemmänkin.

Vaikka laukassa liike tuntui aukeavan ihan hyvin, niin ravissa meno tahtoi kuitenkin olla kovin nihkeää. Niska lähti laukkailun jälkeen pyöristymään, mutta ravi ei kyllä edennyt yhtään mihinkään vaan askel oli kovin lyhyttä töpötystä. Ratsastimme kiemurauria ravipuomien yli, ja varsinkin puomien kohdalla vauhti hyytyi ihan täysin. Takaosa tuntui kovin jähmeältä etenkin vasemmassa kierroksessa. Välillä tuli parempiakin pätkiä, jolloin Vake venytti askelta puomeilla letkeämmin, mutta enimmäkseen ravi tuntui kovin kehnolta. Laukkapuomit sen sijaan ylittyivät reippaasti, ja laukka pyöri ihan sujuvan oloisesti.

Puomityöskentelyn jälkeen hyppelimme pituushalkaisijan suuntaista jumppasarjaa. Sarjalle tultiin kahden laukan etäisyydellä olevan ponnistuspuomin kautta, ja sarjalla oli innarina neljä matalaa estettä. Vake tuli sarjalle hyvällä energialla ja myös säilytti ajatuksen eteenpäin, joten kaikkien esteiden yli päästiin suhteellisen asiallisesti. Toki sarjan loppua kohti hypyistä laskeutumiset kävivät tösähtäviksi ja kaula kurotteli alaspäin, mutta annoin ohjien valua sormien välistä pidemmäksi sitä mukaa kun Vake sitä tarvitsi. Hyvää oli nyt se, kuinka hienosti Vakella säilyi ajatus eteenpäin koko sarjan loppuun asti. Istunta ja mukautuminen liikkeeseen jumppasarjalla voisi olla aina parempaakin, mutta hommasta tekee vähän vaikeaa tuo Vaken töksähtelevä tyyli.

Lopuksi menimme peräkkäin useampaa tehtävää. Aloitimme ravi- ja laukkapuomisarjoilla, ja jatkoimme niiden jälkeen jyrkällä lävistäjällä olevalle ristikon ja pienen pystyn sarjalle. Tämän jälkeen tuli melko nopea kaarre vasemmassa laukassa pituushalkaisijalle ja jumppasarjalle, ja lopuksi jumppasarjalle tultiin vielä uudestaan oikeassa laukassa. Maapuomit ja jumppasarja sujuivat edelleen asiallisesti, ja jumppasarjan Vake meni kertaalleen jopa pehmeämmillä ja joustavammilla hypyillä. Vaikeuksia tuotti kuitenkin yhden askeleen lävistäjäsarja. Sarjalle tuli melko nopea käännös pitkän sivun keskivaiheilta, ja en saanut viilattua kaarroksen paikkaa ja kulmaa niin että olisimme tulleet sarjalle aivan kohtisuorassa linjassa. Ulkolapa pääsi kaarteessa hieman karkuun, joten runko ei ollut ihan suorassa. Vaikea lähestymiskaarre oli varmaan ainakin yksi osatekijä, miksi en saanut Vakea venymään väliin. Ehkä koko tehtävä tuli Vakelle liian nopeasti eteen, tai sitten se ei vaan muusta syystä ollut tänään halukas venyttämään vaan otti sarjaväliin aina viime tipassa nopean lisäaskeleen. Monen yrityksen jälkeen saatiin Vake viimein venyttämään matalan b-osan yli ilman miniaskelta, mutta sujuvaa ja helppoa ei suorituksesta tullut vieläkään.

Tänään oli homma vähän ruosteessa, vaikka osa tehtävistä onnistuikin asiallisesti. Puomeilla ja jumppasarjalla Vake teki hyvää työtä ja yritti kyllä muutenkin parhaansa, mutta vaikutti siltä, että poni oli nyt jotenkin jumissa tai ehkä väsynyt. Ehkä kisat painoivat vielä taustalla. Jospa muutama päivä kevyempiä hommia ratkaisee tämän asian, ja huolellinen jumppailu sileällä voisi sekin olla paikallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti