keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Näppärät kurvailut pikkuesteillä

Keskiviikkona vuorossa oli estetunti, ja sain mennä Elmolla kuten olin toivonutkin. Tällä hetkellä allekirjoittaneella on kova Elmo-fanitus päällä ja suuret suunnitelmat sen suhteen että Elmosta saan vielä kivan kisaponin esteille. Oman seuran kisoissa 13.10. olisi tarkoitus päästä menemään Elmolla 60 cm luokka, mikä kisakorkeutena tuntuu tällä hetkellä maksimilta tälle ratsukolle vaikka toki molemmat osapuolet ovat tahoillaan startanneet isompaakin.

Esteet pysyivät tänään kavalettikorkeuksilla. Raviverryttelyn jälkeen ekana tehtävänä laukassa tultiin yksittäistä puomia pienemmällä ympyrällä sekä heti perään isommalla ympyrällä kolmen hieman maasta irti olevan puomin innarisarjaa. Elmo tuntui etenevän laukassa ihan mukavasti, mutta kuten on ennenkin käynyt meno tuntui selkään vauhdikkaammalta kuin oikeasti oli. Yksittäinen puomi ylittyi nätisti, mutta kolmen puomin sarjalla loppui vähän vauhti kesken niin ettei Elmo enää venynyt laukassa viimeiselle puomille. Toisella kierroksella möhlittiin ensin ponnistuspaikan kanssa, mutta kun se saatiin kohdilleen päästiin viimein laukassa koko kolmen puomin sarjan yli. Pohkeet sai kyllä olla kiinni Elmoa kannustamassa ja takaosa olisi saanut laukata aktiivisemmin.

Seuraavaksi hypättiin yksittäinen max 50 cm pysty oikeassa laukassa ja tämän perään vielä sama tuttu kolmen puomin sarja ympyrällä. Elmo lähti nyt hyvällä imulla ja energialla esteelle, ja pääsi yllättämään kuskin loikkaamalla kaukaa minipystyn yli. Jäin siis vähän jälkeen hypystä mutta onneksi este oli niin pieni. Ympyräpuomeille päästiin nyt paremmalla energialla joten ne ylittyivät sujuvasti joskin hieman kolistellen. Toinen kierros samaa tehtävää sujui paremmin myös aloituspystyn osalta sillä nyt oltiin yksimielisiä ponnistuspaikasta.

Annelta kopioitu.
Lopputunti mentiin kivaa kolmen pikkuesteen kääntämistehtävää (kuva). Ekalla kierroksella tultiin vain ekat kaksi estettä, ja ilokseni sain todeta Elmon etenevän mukavan reippaasti sekä vaihtavan laukan vasemmasta oikeaan oikein näpsäkästi. Ponnistuspaikatkin olivat nyt hanskassa eli ei enää loikittu älyttömän kaukaa mutta ei myöskään ajauduttu liian pohjaan. Seuraavalla kierroksella lisättiin mukaan vielä kolmas este ja ongelmitta suoritimme molemmat kaarteet samoin kuin laukanvaihdon. Ihan hurjan tiukkoja kurveja en lähtenyt tekemään vaan halusin saada onnistuneet lähestymiset ja hypyt kaikille esteille.

Lopuksi hypättiin samaa kolmen esteen tehtävää vielä käänteiseen suuntaan. Ensimmäinen kierros oli osaltamme ihan nappisuoritus. Elmo eteni laukassa hyvällä energialla jolloin hyvä rytmi säilyi läpi kaarteiden, ja aivan kuin poni olisi tosissaan hoksannut että nyt tarkoituksena on kurvailla tiukasti, niin näppärästi ja oma-aloitteisestikin se kääntymiset suoritti. Myös laukanvaihto keskimmäisellä esteellä vaikutti olevan Elmolle itsestäänselvä juttu jossa sitä ei pahemmin tarvinnut auttaa. Ihanan sujuvaa! Toinen kierros samaa tehtävää ei ollut enää aivan yhtä hyvä, sillä laukka pääsi ehkä hieman hiipumaan kaarteissa ja sen seurauksena ponnistuspaikat jäivät taas kauemmaksi ja hyppyihin mukautuminen tuli hankalammaksi. Ihan kunnialla kuitenkin suoritimme käännökset ja hypyt, vaikka hieman keikahdinkin kaukaa lähteneessä viimeisessä hypyssä. Kuten jo sunnuntaina mietin paino pitäisi saada pysymään paremmin jalustimilla jotta pitkät ja hitaat hypyt eivät tönäisisi pois tasapainosta.




Jälleen kerran Elmo jätti ratsastajalle iloisen mielen tunnista. Ihanaa että Elmolla on esteillä näin hyvä meininki ja eteenpäinpyrkimystäkin, ja sillä tosiaan tuntuu olevan älyä tällaisten kurvailutehtävien ideasta. Toivottavasti tekemisessä säilyy sama sujuvuus myös esteiden noustessa korkeammiksi. Tämän tunnin perusteella olen kyllä ehdottoman innoissani lähdössä kisaamaan Elmon kanssa pikkuluokkaa. Tämä poni on vaan niin superkiva!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti