tiistai 28. heinäkuuta 2015

Iltamaasto uinnin kera

Tiistai-iltana menimme tavallisen tunnin sijaan maastoon. Iltamaastoon lähti viisi ratsukkoa, ja me Vaken kanssa olimme jälleen peränpitäjinä. Sää oli poutainen ja kohtuullisen lämmin, joten teimme retken uimapaikalle. Alkumatka taittui varsin rauhallista vauhtia käynnissä ja ravissa. Viimeinen osuus ennen uimamonttua oli tuttu laukkasuora. Koko seurue laukkasi tämän pätkän melko hillittyä vauhtia, joten Vakekin pysyi muun porukan mukana.

Uimamontulla päästiin veteen virkistäytymään ja paarmoja pakoon. Innokkaita uimareita oli Vaken lisäksi yksi, joten ruuhkaksi asti ei hevosia vedessä ollut. Kiertelimme Vaken kanssa useita pikkulenkkejä syvemmässä vedessä. Vake taisi yrittää viimeiseen asti pitää edes takajalat pohjassa, sillä syvälle mennessä tuntui että takapää lähti vajoamaan alaspäin. Harjasta kiinni pitäen ei kuitenkaan ollut mitään hätää selässä pysymisen suhteen. Tällä kertaa kastuin kainaloita myöten. Vake yritti välillä lähteä päättäväisesti takaisin rannalle, mutta kun sain suostuteltua sen kääntymään ympäri meni se ihan mukisematta tekemään aina uuden lenkin syvemmällä.

Paluumatkalla laukattiin sama suora takaisinpäin, nyt jo hieman reippaampaa vauhtia niin että välimatkamme muihin ratsukoihin pääsi hoputteluistani huolimatta vähän venymään. Muutoin Vake meni kotiinpäin ihan hyvällä imulla. Lenkkiin meni tällä kertaa lähemmäs kaksi tuntia, sillä vauhti oli enimmäkseen rauhallista ja uimassakin viivyttiin hyvä tovi. Mukavana kesäiltana ei toki ollut kiire mihinkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti