tiistai 19. tammikuuta 2016

Näppärät ja helpot vaihdot

Tämänkin viikon estevalmennus harmillisesti peruuntui, mutta näin kaksi päivää kisojen jälkeen olikin ehkä paikallaan vähän kevyempi puomi- ja kavalettitreeni jonka menimme oman open pitämällä tunnilla. Vake oli siis ratsunani.

Ensimmäinen tehtävämme oli puomien ylittäminen kevyessä ravissa loivalla kiemuralla. Vake oli vähän eteenpäin patisteltava, mutta kun aikansa taivuteltiin kiemuran kaarilla niin poni lähti rentoutumaan ja notkistumaan hyvin. Tällä kertaa osasin olla panikoimatta siitä missä asennossa turpa ja kaula olivat näin tunnin aluksi. Kun keskityin ylimääräisen säätämisen sijaan ainoastaan taivuttamaan tasaisen pehmeästi ja ratsastamaan ravia eteen niin sieltä se pyöreyskin tuli ihan itsestään.

Jatkoimme samaa kolmikaarista myös laukassa, eli kaarien välisillä suorilla pätkillä ylitettiin yksittäiset puomit joilla vaihdettiin laukkaa. Aluksi puomia ylitettiin myös muutama kerta suuntaa vaihtamatta ennen kuin matka jatkui kiemuralla eteenpäin. Tehtävä onnistui Vaken nokkeluuden ansiosta oikein asiallisesti. Vake kyllä tietää erittäin hyvin mitä tällaisella kuviolla tehdään, joten ei tarvinnut kuin vihjaista suunnan muutoksesta niin laukka kyllä vaihtui. Aina ei vaihto tullut puhtaasti puomin päällä, mutta viimeistään seuraavassa askeleessa Vake oli kyllä jo vaihtanut. Kuski pääsi tässä melkein liiankin helpolla. Laukka sinänsä sujui ihan mukavalla energialla, ja Vakea pääsi tänään aika hyvin ratsastamaan ryhdikkäällä, lyhyellä etuosalla. Tällaisesta laukasta oli askel tietenkin helpompi saada osumaan puomille kuin eteenpusketusta lötkölaukasta.

Seuraavaksi menimme kahdella lävistäjällä kavalettilinjoja. Etäisyys oli molemmilla linjoilla 18 metriä, ja tämän sai Vakella mennä joko viidellä tai kuudella laukalla. Kun Vake tuntui olevan tänään helposti lyhennettävissä energian säilyttäen, niin päätin ratsastaa linjat hillityillä kuudella askeleella. Sehän onnistuikin varsin mukavasti. Ainoa pieni ryppy oli se, että vasemmasta kierroksesta oikeaan ratsastettavalla lävistäjällä Vake hieman sekoili laukkansa kanssa, ja taidettiin mennä tässä jonkun kerran ristilaukkaakin kun vaihto ei tapahtunut vielä ensimmäisellä kavaletilla. Tällä linjalla sai ratsastaa jopa vähän eteen, jotta mukaan ei laukan korjailun jarruttamana tullut seitsemättä askelta. Lopuksi menimme kavaletteja vielä loivilla kiemuroilla. Käännyttiin siis ikään kuin lävistäjälle kavaletin yli, mutta kaarettiinkin uuteen suuntaan laukkaa vaihtaen ja ylitettiin toinen kavaletti vaihdon kera takaisin uralle kaartaessa. Tässäkin tehtävässä Vake päästi minut aika helpolla vaihdellessaan laukat ilman sen suurempaa apua, eli pelkkä uuden suunnan näyttäminen riitti ja poni teki loput.

Tänään oli helppoa, sillä vaihtohommat me kyllä osataan (tai Vake osaa). Kivaa oli myös Vaken energia, eli puskea ei laukassa tarvinnut ja keula pysyi aika hyvin ylhäällä. Perusasiat tuntuisivat tällä hetkellä olevan kohtalaisen hyvin kunnossa, joten odottelen innolla seuraavaa estevalmennusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti