perjantai 22. heinäkuuta 2016

Uittoreissu merelle


Sopivasti hellepäivän kunniaksi saimme järjestettyä retken merelle uittamaan. Pakkasimme siis hevoset autoon ja ajoimme Äimäraution varikolle, mistä ei ollut pitkä matka hevosten uittopaikalle. Minä en Äimäraution uittopaikalla ollut aikaisemmin käynyt, mutta Vake toki monestikin. Ranta on hyvin loiva ja pitkälle matala, mutta löytyy sieltä myös sopiva syvänne, jossa pääsee kätevästi ihan uimaan asti. Matalassa puolestaan on mukava kahlata kaikissa askellajeissa hyvällä pohjalla, eli ei paljon parempi voisi ranta olla.

Näin kuumalla säällä hevoset menivät veteen todella mielellään, ja Vake kahlasi syvänteeseenkin aivan omasta tahdostaan. Vesi oli lämmintä, mutta toki helteisenä päivänä mukavasti viilentävää, ja näissä olosuhteissa Vake kyllä tykkäsi uida. Pitkiä pätkiä emme menneet kaviot irti pohjasta, mutta pari selvää uintipätkääkin Vake sentään otti. Lisäksi kahlasimme matalalla, missä innostin Vaken välillä ravaamaan ja laukkaamaan. Vedessä laukkaaminen oli sen mielestä turhan raskasta puuhaa, mutta ravissa polskittiin menemään innokkaammin. Välillä taas käytiin pulahtamassa syvemmällä niskaa myöten. Vedessä hauskaa pitäessä aika meni nopeasti, oltaisiinkohan ehkä tunti oltu rannalla ennen kuin ratsastimme takaisin autolle.

Olipa kaikin puolin hurjan kiva reissu, kannatti lähteä Äimärautiolle asti! Sääkin oli aivan täydellinen vesileikkeihin, ja hevoset tuntuivat myös tykkäävän tällaisesta hauskanpidosta. Kyllä tällainen pitää kokea vähintään kerran kesässä.


Kuvista kiitos Sirpalle ja Iitalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti